Vannak jó hírek is: indulásra kész az Audi Hungária

HírKlikk 2020. április 10. 14:58 2020. ápr. 10. 14:58

Március 22-én az Audi magyarországi gyára is leállt, ám a gyártás hamarosan újraindul. A termelés újraindulásának első napján valamennyi munkatárs kötelező oktatáson fog részt venni, ahol a kibővített óvintézkedésekről kapnak átfogó tájékoztatást. Az Audi Hungaria nem csak a munkahelyen, hanem már a munkába jutás során is fokozott figyelmet fordít a munkatársak egészségének védelmére. A vállalat megduplázta szerződéses járatai számát, valamint folyamatos a buszok fertőtlenítése is, értesült a TőzsdeFórum.

A koronavírus világszintű terjedésének következtében és a munkatársak egészségének megóvása érdekében, az Audi Hungaria a Volkswagen Konszern döntésével párhuzamosan, március 22-én leállította termelését. A leállás óta a munkatársak többsége részben állásidőn részben szabadságon van, a vállalat biztosítja számukra a jövedelmüket. A termelési szünet alatt a vállalat minden szakterületén úgy alakítja át az összesen 12 800 munkahelyét, hogy maximálisan biztosítható legyen a munkatársak biztonsága és a termelés zökkenőmentes felfutása.

Alfons Dintner, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke közölte: „Számunkra munkatársaink egészségének megőrzése a legfontosabb. Mindent megteszünk azért, hogy felelősségteljes döntéseinkkel és a valamennyi területet érintő konzekvens intézkedéseinkkel megóvjuk munkatársaink egészségét. Ezzel együtt, elemi fontosságú üzletmenetünk fenntartása, az Audi Hungaria cselekvőképességének megőrzése”.

Az Audi a Volkswagen Konszernnel egyeztetve, átfogó intézkedési csomagot dolgozott ki. Azokon a munkahelyeken, ahol a munkavégzést fenn kell tartani, a 1,5 méteres biztonsági távolságot be kell tartani. A személyes kontaktusok kiváltására telefonos ügyfélszolgálat működik például a személyügyön. A járvány kitörését követően, a vállalat egészségmenedzsmentje azonnal bevezette a koronavírus-fertőzés gyanújával jelentkező munkatársakra vonatkozó ellátási rendet. Ezen szakterület „távkonzultációt” és „digitális rendelést” is folytat.

Az Audi Hungaria nem csak a munkahelyen, hanem már a munkába jutás során is fokozott figyelmet fordít a munkatársak egészségének védelmére. A vállalat megduplázta szerződéses járatai számát, valamint folyamatos a buszok fertőtlenítése is. Ezen intézkedésnek köszönhetően, itt is megvalósítható a kötelező távolság betartása.

A termelés újraindulásának első napján valamennyi munkatárs kötelező oktatáson fog részt venni, ahol a kibővített óvintézkedésekről kapnak átfogó tájékoztatást.

Forrás: Hírklikk