Varga Judit: az EU már csak egy szellemi halottasház

HírKlikk 2021. július 29. 15:40 2021. júl. 29. 15:40

A magyar igazságügyi miniszter Peter Gauweiler, a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusának véleménycikkére reagált és örül annak, hogy „a Magyarország ellen indított folyamatos és nemtelen támadások közepette” is lehet „olyan véleményeket olvasni, amelyek hazánknak igazat adva, mutatják be egy-egy tagállam vagy intézmény politikusainak képmutató magatartását”.

„Lám-lám, vannak még, akik a józan ész talaján állnak” – írja Facebook-oldalán Varga Judit, aki nagy örömmel fogadta Peter Gauweiler cikkét.

A miniszter egyetértett a bajor politikussal abban, hogy az Európai Unió, amely korábban „a vita termékeny talaja volt, mára már csak az egyféle irányban gondolkodókat tűri meg, és kirekeszti azokat, akik másképp gondolkodnak bizonyos kérdéseket illetően”.

A szülők gyermekeik szexuális nevelése iránti elsődleges joga, ez a német belső jogban is elvitathatatlan. Erről persze „megfeledkezik” a liberális sajtó, ahogyan arról is, hogy a vita tárgyát képező szülői jog és szexuális nevelés közötti összefüggést Németországban is egyértelműen szabályozzák” – fogalmaz Varga, aki szerint az uniónak „szelektív” a hallása, mert a magyar kormány családok védelméért tett intézkedéseit támadják, valamint a nemzeti kisebbségek védelméért kiáltó kezdeményezéseket rendre elkaszálják.

„Gauweiler szavaival élve, ez az EU nem mentsvár többé, sokkal inkább szellemi halottasház” − zárta gondolatait a politikus.

Forrás: Facebook