Varga Juditot zavarja, hogy Karácsony mögött végzett a lájkbajnokságon

HírKlikk 2021. szeptember 20. 19:30 2021. szept. 20. 19:30

Az igazságügyi miniszter felháborodott, mert szerinte a Telex meghamisította az adatokat.

„Értem én, hogy kellemetlen lenne bevallani, hogy a baloldali előválasztási showműsor szereplői a tízmilliós reklámköltés ellenére sem férnek fel a képzeletbeli „likedobogóra” (...) Most először ellenőriztük a Telex összegzését és rögtön kiderült egy „turpisság”. Milyen szerencse, hogy nem ebben a szerkesztőségben számolják a magyar gazdaság növekedési adatait” – írta Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

Az igazságügy miniszter azután háborodott fel, hogy a Telex Lájkbajnokság című rovatában összesítette a politikusok közösségi médiás eredményeit. Varga Judit a harmadik helyen végzett Orbán Viktor és Karácsony Gergely mögött, de hiányolta az összegzésből a 40 ezer interakcióval rendelkező szülinapi bejegyzését.

Hanula Zsolt a rovat írója kommentben reagált Varga Judit bejegyzésére:

„Kedves miniszter asszony! A lájkbajnoksághoz az adatokat péntek reggel 8-9 körül szoktam felvenni a Crowdtangle adatbázisából, az „utóbbi 7 nap” beállítással. A születésnapi poszt dátuma szept 10, reggel 8:46. A Crowdtangle nem egy percre pontos precíziós műszer, nem is erre találták ki. Valószínűleg az történt, hogy az adatfelvételkor egyszerűen kilógott a poszt a 7 napos intervallumból, és a megelőző héthez számolta az interakcióit a rendszer. Ha legközelebb hasonló anomáliát észlel, szerencsésebb lenne először megkeresni és kérdezni, mint ország-világ előtt csalást kiáltani. (Egyébként mi értelme lett volna úgy csalnom, hogy azzal együtt is Orbán Viktor nyer, toronymagasan?) Mindenesetre utólag is boldog születésnapot kívánok, és köszönöm, hogy olvassa a Telexet!”

Forrás: Facebook