Vidéken csak összefogással lehet nyerni

HírKlikk 2023. december 9. 08:31 2023. dec. 9. 08:31

Nyirati Klára múlt héten egy nyilvános rendezvényen kritizálta Donáth Annát, szerinte a párt arca hülyeséget csinált, amikor páros lábbal beleszállt a Demokratikus Koalícióba (DK). A Momentum fegyelmi eljárást indított a bajai polgármester ellen, de ő még a vizsgálat vége előtt kilépett a pártból.

Nem bánta meg a döntését Nyirati Klára, szerinte választania kellett a párt és a város között, bár tudja, hogy függetlenként továbbra is a Fidesz célkeresztjében lesz, de a lejáratás néha pont az ellenkezőjét éri el, ezt mutatja az ő története is – írta meg a Telex.

„Engem egy négypárti összefogás emelt a polgármesteri székbe 2019-ben, az összefogáshoz kell hűnek maradnom. Az, hogy az EP- és az önkormányzati választást egy napra tették, már predesztinálta az ellenzéki pártok konfliktusait, amelyek most felszínre is törtek. Jó döntést hoztam, mert így tudom azon elvek alapján vezetni továbbra is a várost, ahogyan eddig tettem. Nem a Momentumot hagytam ott, hanem azt az irányvonalat, ami az utóbbi hetekben kibontakozott.”

Nyirati Klára szerint sokkoló volt a tagoknak a kilépése, de pontosan értik, hogy miről beszélt. „A Momentum tagjaként nem szabad szem elől téveszteni a párt irányelveit, városvezetőként azonban nekem a teljes összefogást kell képviselnem.”

Ettől még megmaradnak a barátságok, továbbra is nagyon jó kapcsolatban vagyok a helyi momentumosokkal – tette hozzá.

„Nem gondolom, hogy a Momentum válságban lenne attól, hogy én kiléptem.„

Arra, hogy korábban Nyirati Klárának is volt konfliktusa a bajai DK-val és akkor a Fideszhez hasonlította a DK lejárató módszereit, mocskolódását, azt mondta, „nem a DK-val volt konfliktusom, hanem a helyi DK egy olyan képviselőjével, aki ma már nem tölt be vezető tisztséget a szervezetben. A helyi DK-n belül is voltak ellentétek, de sokan kiléptek, és mostanra megtisztult a szervezet.”

A Momentum már áprilisban bejelentette, hogy a 2024-es önkormányzati választáson is őt indítják polgármesterjelöltként Baján és ha nem változik semmi, akkor Nyirati Klára elindul ugyanúgy, hiszen ugyanazt képviseli, amit 2019-ben – tette hozzá.

„Régen úgy fogalmaztam, hogy nem én léptem ki a Fideszből ’93-ban, hanem a Fidesz lépett ki belőlem, mert én megmaradtam ugyanolyan gondolkodású embernek, csak a Fidesz változott meg. Most is ugyanez történt. Én egy összefogás égisze alatt lettem polgármester a Momentum támogatásával. Én ezt az irányvonalat tartom, csak a pártom lépett ki belőlem azzal, hogy ők már nem az összefogást képviselik. Vidéken csak összefogással lehet nyerni.”

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom