Vikidál Gyula ügynökként Heilig Gáborról is jelentett

HírKlikk 2020. február 19. 06:12 2020. feb. 19. 06:12

Heilig Gábor neve egyetlen esetben fordul elő állambiztonsági iratban – közölte Facebook-bejegyzésében az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára.

A közölt dokumentum szerint, 1986. április 22-én a „Lehel” fedőnevű „K”-lakásban Dalos fedőnevű ügynök, azaz Vikidál Gyula arról jelentett Gábor Róbert rendőr főhadnagynak, hogy „a nemrég elhunyt Drosztmér István helyett a 100 Folk Celsius együttes új tagja Eszményi Viktória férje, Heilig Gábor lett.”

Vikidál Gyula saját magáról is jelentett, mégpedig, hogy a P. Box együttesből kivált, és helyette átmenetileg Varga Miklós lett az együttes énekese.

Vikidált a Rock Színház társulata kívánta szerződtetni. Ha a szerződést megkötik – olvasható a jelentésben –, akkor a rock-zenészek közül Nagy Feró után ő lesz a második, aki színházhoz szerződött.

A III/III-B alosztály főhadnagya feladattal is megbízta Dalost, mégpedig azzal, hogy vegyen részt április 26-án az Ifjúsági Rendező Iroda által szervezett Saxon együttes koncertjén. Ott „próbáljon információt szerezni Hegedűs László konzuli útleveles személyről”.

Forrás: Hírklikk