Weber szerint Orbán már a múlt embere

HírKlikk 2024. október 14. 16:30 2024. okt. 14. 16:30

Minden irányból bírálják az Európai Néppárt elnökét, tehát valamit jól csinál. Először Orbán Viktor támadt Manfred Webernek, amikor a héten magyargyűlölőnek nevezte Strasbourgban. Majd a zöldek bélyegezték meg, mondván, hogy több kérdésben is összeállt a szélsőjobbal az EP-ben. Végül pedig saját pártja, a CSU bírálta, arra hivatkozva, hogy a környezetvédők szekértolója.

Hogy a magyar miniszterelnök pellengérre állította, annak a jelek szerint személyes háttere van – emlékeztet a Süddeutsche Zeitung.

Először Weber leckéztette meg Orbánt szerdán, mondván, hogy már túl van a zenitjén. A nagy korszak akkor ért véget, amikor a bajor politikus három éve kiszorította a Fideszt az EPP-ből. Mellesleg a bírálatok szerint túl későn.

A magyar politikus pontosan ilyen személyeskedve reagált, mondván, hogy bosszúról van szó, amiért öt éve nem segítette hozzá Webert, hogy a Bizottság elnöke legyen. Orbán olyan büszke volt erre a támadásra, hogy még a X-en is közzétette.

Az persze túlzás, hogy a magyar kormányfő immár a múlt embere lenne. A szélsőjobbos tömb olyan erős lett az Európai Parlamentben, hogy maga a néppárti főnök is úgy gondolja: nem tudja teljesen megkerülni. A kereszténydemokrata célok eléréséhez szüksége lesz Meloni segítségére is. Ily módon könnyen előfordulhat, hogy egy gyékényen árul majd Orbán vazallusaival és az AfD-vel. Mondják is neki a zöldek, hogy elárulta a politikai közepet.

(A cikk csak előfizetőknek olvasható. )

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom