A Barcelona és a Bayern München simán bejutott a BL negyeddöntőjébe

HírKlikk 2020. augusztus 9. 07:42 2020. aug. 9. 07:42

A Barcelona és a Bayern München is elég simán vette a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét. Különösebb izgalmak nélkül nyerték meg a visszavágójukat a Napoli és Chelsea ellen. Gyakorlatilag már az első félidőben eldőltek a párharcok. A Bayern 4-1-re verte a Chelsea-t, összesítésben 7-1-re, míg a Barcelona 3-1-es győzelemmel és 4-1-es összesítéssel lépett a legjobb nyolc közé. A két továbbjutó csapat az egymeccses negyeddöntőben egymás ellen játszik majd.

Bayern München–Chelsea 4-1 (2-1)

A Bayern München volt könnyebb helyzetben, hiszen még márciusban 3-0-ra verte idegenben a Chelesea-t. Könnyen teljesíthető feladat volt a háromgólos előny megőrzése.

A Bayern elég gyorsan növelte az előnyét, a 10. percben máris 1-0-ra ment. A nyolcadik percben Robert Lewandowski lépett ki, majd Willy Caballero kapus feldöntötte a 16-oson belül. A bíró 11-est ítélt, Lewandowski pedig simán belőtte a büntetőt. 

A német csapat fölénye a gól után is megmaradt, folyamatosan nyomás alatt tartották a Chelsea kapuját, és a 24. percben már 2-0-ra vezettek Lewandowskiék. A lengyel csatár ezúttal kiszolgáló szerepben volt, miután a Chelsea labdavesztése után hozzá került a labda, a jobb oldalon érkező Perisicet hozta helyzetbe, aki közelről a kapuba gurított.

A félidő vége előtt szépítettek az angoloknak. Egy oldalról belőtt labdát az addig néhány bravúrt is bemutató Neuer kapus pont Tammy Abrahams elé tenyerelte. A hibát pedig könyörtelenül kihasználta a támadó, négy méterről a kapuba pöckölt. 

A második félidőben is megmaradtak a korábbi erőviszonyok, a Bayern egyértelműen irányította a játékot, csak a pontossággal volt baj – több óriási ziccert is kihagytak. 

A 70. percre a Bayern már alaposan felforgatták, négy cserén voltak túl a bajorok, de az is belefért. Az újonnan beállt játékosok – mint Coutinho és Tolisso – is veszélyesek voltak a kapura, utóbbi a 76. percben be is talált. Lewandowski adott be balszélről, ő pedig középen berobbant, és a lefagyott védők között felugorva, a kapuba lőtt.

A Chelsea már ekkor is a padlón volt, de Lewandowski még megadta a kegyelemdöfést, a 83. percben Odriozola beadását fejelte be.

Barcelona–Napoli 3-1 (3-1)

A Barcelona nyolcaddöntője még egyáltalán nem volt lefutott, az első meccs 1-1 lett, a Barca csak idegenben lőtt góljával volt előnyben, de a Napoli edzője, Gennaro Gattuso szerint, a Barcelona legyőzése legalább akkora kihívás, mint az Everest megmászása. 

Ezen az úton jól indult el Gattuso csapata. Az első percekben a Napoli állandó veszélyt jelentett a katalánok kapujára, de a gól nem jött össze. 

A Barcelona viszont az első valamire való helyzetét kihasználta, a 10. percben Lenglet fejelte kapuba Rakitic szögletét. A gól nem volt teljesen tiszta, Lenglet fejese előtt Demmét nekilökte Koulibalynak, de ezt videóbírózás után sem találták szabálytalannak.

A gól az addig elég visszafogottan játszó Barcelonát rázta fel, dinamikusabbá és pontosabbá vált a játékuk. A 23. percben aztán Messi szólója hozta meg a második gólt. Az argentin a 16-os jobb sarkáról indulva, csúszva-mászva játszott át négy védőt, majd estében a kapuba tekert. 

Pár perccel később, Messi újra a kapuba talált, de a videóbíró kezezést látott. A félidő végén aztán pont videóbíróval kapott egy büntetőt Messi. A Napoli 16-osán próbált meg labdát szerezni, amikor Koulibaly óriási erővel rúgta ki Messi támaszkodó lábát. Hosszas videózás után adták meg a 11-est, amit Luis Suárez lőtt be. Ekkor 3-0, összesítésben 4-1 volt a Barcelonának. 

A félidő ráadás perceiben aztán a Napoli is büntetőhöz jutott, amikor Rakitic rúgta fel Mertenst. A 11-est aztán Isnigne vágta be, de még így is két gólra voltak a továbbjutástól.

A második félidőben aztán a Barcelona rá is ült erre a kétgólos előnyre és egy idő után, mintha a Napoli is beletörődött volna a vereségbe és a kiesésbe. 

Forrás: Index/Hírklikk