Csak a fű évi 180 millióba kerül a Puskás Arénában

HírKlikk 2020. július 7. 18:30 2020. júl. 7. 18:30

A Puskás Arénát kezelő Nemzeti Sportközpontok a különböző feladatokra két tendert is kiírt a napokban, és ezekből most először került nyilvánosságra az adat, hogy mennyibe is kerülhet majd a 190 milliárd forintból felépített aréna fenntartása – írja a 444.hu.

Az egyik pályázat nem szól másról, mint az aréna gyepének karbantartásáról. Erre a célra 180 millió forintot különítettek el. A kiírás alapján, a pályázat nyertesének feladata a gyep ápolása, öntözése, valamint a meccsekre való felkészítése és azt követő helyreállítása.

De még ennél is nagyobb összeget szánnak a sportlétesítmény hang-, fény-, színpad- és vetítéstechnikai feladataira. Az erre kiírt pályázat évenként 540 milliós keretösszeggel rendelkezik. A nyertes feladata lesz az is, hogy a rendezvényekhez kapcsolódó technikai eszközöket biztosítsa és üzemeltesse.

A két tender összesen évenként 720 millió forintot vihet el, de ennél többe fog kerülni a Puskás Aréna üzemeltetése. Az online portál szerint, évente több mint 1 milliárd forintba fog kerülni a fenntartás, mert már márciusban leszerződtek a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatósággal (KEF) szintén fenntartási feladatokra, hasonló összegben. Ezen felül, már korábban kiderült, hogy az informatikai rendszer üzemeltetéséért 50 milliót, a belépőjegyek értékesítéséért 56 milliót, tanácsadásért 10 milliót fizet ki a fenntartó évente, valamint évi 5 milliót kell perkálniuk a Puskás név használatáért egy olyan cégnek, amelynek legnagyobb tulajdonosa a Nemzeti Sport főszerkesztője, az Orbán Viktor által alapított felcsúti akadémia egykori kommunikációs igazgatója, Szöllősi György.

Forrás: 444.hu