Magyar bravúrgyőzelem a belgák ellen a női röplabda Eb-selejtezőn

HírKlikk 2024. augusztus 24. 20:38 2024. aug. 24. 20:38

A magyar női röplabda-válogatott remekül játszva bravúros, 3-0-s sikert aratott a belga csapat felett szombaton az Európa-bajnoki selejtezősorozat második játéknapján, Érden.

Az olasz Alessandro Chiappini irányította magyarok egy-két kisebb megingástól eltekintve, végig irányították a mérkőzést, s a 22 pontos Németh Anett vezérletével 96 perc alatt legyőzték az európai rangsorban 15 hellyel előttük lévő riválist.

Tóth Fruzsináék múlt szombati első találkozójukon 3-2-re győztek Dániában, a maradék két összecsapást jövőre játsszák.

A hét, három csapatos csoportból az elsők mellett az öt legjobb második jut ki a 2026-os, azeri, cseh, svéd és török közös rendezésű viadalra.

Eredmény, Eb-selejtező, B csoport, 2. játéknap:
Magyarország-Belgium 3-0 (22, 18, 20)

A legeredményesebb játékosok: Németh 22, Szedmák 10, illetve Stragier 13

A csoport állása: 1. Magyarország 5 pont/2 mérkőzés, 2. Dánia 1/1, 3. Belgium 0/1

Az európai ranglistán 25. magyarok egy hete alaposan megszenvedtek Dániában (28.) a skandinávokkal, akiket öt szettes meccsen tudtak legyőzni. A második játéknapon az a belga csapat (10.) várt az ezúttal házigazda magyar együttesre, amellyel tavaly az Európa-bajnokságon találkozott legutóbb. Akkor a hazai pályán szereplő belgák 3-0-ra nyertek, de ahhoz a csapathoz képest hiányzott legnagyobb sztárjuk, Britt Herbots mellett több másik röplabdázó is, igaz, a magyarok is egy, az akkorinál fiatalabb kerettel várták a meccset.

A szombati összecsapás – mely a belgák első meccse volt a selejtező-sorozatban – bátor magyar nyitásokkal és remek blokkokkal kezdődött, és bár a hajrá előtt a vendégek ledolgozták a korán összeszedett három-négy pontos hátrányukat, hazai oldalon mindig volt valaki, aki lezárta a fontos labdameneteket.

A második játszmát magasabb fordulatszámon kezdték a belgák, de Chiappini időkérése után tanítványai mínusz négyről pillanatok alatt hárompontos előnybe kerültek. A vendégek mestere, Kris Vansnick cserékkel és időkérésekkel is próbálkozott, de fordulatot még az sem hozott, amikor liberója, Britt Rampelberg egy ízben a sarokból, lábbal ollózva mentett meg csapatának egy labdamenetet. A magyarok a rossz kezdés után az egész szettben irányítottak, s az ekkor már 16 pontnál tartó Németh vezérletével simán duplázták meg előnyüket.

A harmadik felvonásra sem változott a mérkőzés képe, a hazaiak stabil nyitás-fogadásukból változatosan építették fel támadásaikat, míg a belgáknak sokszor már a magyar szervák megszelidítésével is meggyűlt a bajuk, emiatt kiszámíthatóan és olvashatóan röplabdáztak. Ezt Némethék remekül kihasználták és meglepő, de a kijutás szempontjából igen fontos sikert arattak.

A 96 perces találkozó legeredményesebb játékosa Németh volt, aki 22 ponttal járult hozzá a sikerhez.

A magyarok 2000 júniusa óta először nyertek a belgák ellen tétmeccsen.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom