Harminc év után bezárja magyarországi képviseletét a Német Turisztikai Hivatal

HírKlikk 2024. szeptember 13. 03:45 2024. szept. 13. 03:45

Csaknem 30 éve a Német Turisztikai Hivatal (DZT) magyarországi képviselettel van jelen hazánkban. Ez az intézményi kapcsolat azonban 2024 végével megszűnik, ettől kezdve a DZT két budapesti szakembere a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK)) kötelékében folytatja tovább munkáját.

Mint a DUHK ezzel kapcsolatos és a Turizmus Online-nak is megküldött közleményéből kiderül, „2025. január 1-től a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara az idegenforgalom területén a Németországból Magyarországra irányuló vendégforgalom növelését is támogatja a hazai szakmai szereplőknek nyújtott egyéni szolgáltatásokkal. Ugyanakkor továbbra is gondoskodik Németország, mint turisztikai desztináció, népszerűsítéséről”.

Ezzel kapcsolatban hozzáfűzik, a DUIHK magas szintű szakmai ismeretekkel és kapcsolati hálóval rendelkezik a kétoldalú idegenforgalom területén, hiszen csaknem 30 éve a Német Turisztikai Hivatal (DZT) hivatalos magyarországi képviseletét látta el. Ez az intézményi kapcsolat 2024 végén megszűnik, ettől kezdve a DZT Budapesten dolgozó ​​​​ szakemberei a DUIHK kötelékében folytatják munkájukat.

Czeiszing Miklós, aki 2013 óta vezeti a Német Turisztikai Hivatal budapesti irodáját, a jövőben is támogatást nyújt a Németországba irányuló egyéni és csoportos utazások kérdéseiben a magyar utazásszervező szakmai szereplőknek. Ugyanakkor „januártól kezdve a német látogatók Magyarországra történő utaztatásával kapcsolatosan is segíti a hazai idegenforgalmi szereplőket tanácsadással és egyéni szolgáltatásokkal”.

Salánki Szilvia, a DZT sajtó és közösségi média menedzsere ezentúl is rendelkezésre áll a két országban működő turisztikai média és kereskedelmi ügyfelek számára.

Mint hozzáfűzik, az idegenforgalom nagyon fontos része az igen intenzív magyar-német gazdasági kapcsolatoknak.

Tavaly a németek 3,2 millió utazást tettek Magyarországra, ami az összes külföldi látogatás mintegy hat százaléka, a vendégéjszakák és a költések tekintetében pedig az első helyen álltak a legfontosabb küldő országok között.

A németek legkedveltebb magyarországi desztinációja a Balaton régiója, a termálfürdőhelyek és természetesen a főváros Budapest, de igen sokan látogatják meg Eger, Sopron városát is.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom