Most Pécsett indul a stadionépítés

HírKlikk 2020. május 20. 15:05 2020. máj. 20. 15:05

Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselő kedden az Országgyűlésben egyeztetett Orbán Viktorral a PMFC új stadionjáról – írta a Pécsi Újság

A lap szerint a miniszterelnök pozitívan állt a kérdéshez, ezt az értesülést Hargitai meg is erősítette.

A pécsi klubnál abban bíznak, hogy olyan stadionjuk lesz, amely akár nemzetközi mérkőzések megrendezésére is alkalmas, bár jelen pillanatban a másodosztályban szerepelnek.

Az tagadhatatlan, hogy Baranya megyében még az NB II-es mérkőzéásek lebonyolítására sincs alkalmas stadion, a labdarúgó szövetség előírásainak megfelelő pálya legközelebb Kaposváron található.

„Nagyon fontosan tartom, hogy új, modern stadiont kapjon Pécs és Baranya, de a járvánnyal járó gazdasági válság menedzselése szempontjából is különös jelentőségűek az állami beruházások – nyilatkozta a képviselő, aki abban bízik, az építkezés komoly szerepet játszhat a város és a megye gazdaságának erősítésében: sok cég és még több ember juthat munkához, így a helyi vásárlóerő is növekedik.

A PMFC csapata idén jutott fel a harmadik vonalból a másodosztályba, ahol 2015-ben szerepelt utoljára. A következő szezonra anyagi gondok miatt nem kapott licencet. Nemzetközi kupamérkőzést legutóbb 1991 őszén játszottak Mecsekalján, akkor a Stuttgart csapata ellen 2:2-es döntetlent értek el a pécsiek az UEFA Kupában.