Neymar beállította Pelé egyik rekordját és már közel van a másikhoz is

HírKlikk 2021. június 14. 20:45 2021. jún. 14. 20:45

A brazil labdarúgó-válogatott 3–0-ra legyőzte Venezuelát a Copa América nyitó meccsén, Neymar gólt is lőtt és a harmadik gólhoz ő adta a gólpasszt. Ez volt a 47. gólpassza a brazil válogatottban, amivel beérte a legendás Pelé egyik rekordját.

A brazil válogatott 10-es mezét hordó Neymar a 89. percben előkészítette a harmadik gólt, amelyet végül Gabriel Barbosa lőtt. Ezzel lett 47. gólpassza.

Talán ennél is fontosabb, hogy a 64. percben tizenegyesből szerzett góljával már 67 gólnál tart, ami már csak tíz találattal kevesebb a Futball Királyaként (Rei do Futebol) emlegetett Pelé rekordjánál.

A brazil O Globo portál arra is felhívja a figyelmet, hogy a rekord számításánál a Fifa szabályait követték, ahol csak a hivatalos válogatott meccsek számítanak. A brazil szövetségnél (Confederação Brasileira de Futebol) a klubok elleni és a barátságos válogatott meccsek góljait is beszámítják, itt még 28 gól a különbség, Neymarnak ennyit kell lőnie, hogy utolérje Pelét, aki 115 mérkőzésen 95 gólt szerzett.

A Fifa adatai szerint azért az is érdekes, hogy Pelé kevesebb mérkőzésen szerzett 77 gólt, és Neymar 67-et. A táblázat a Fifa adatait tartalmazza az öt lesikeresebb brazil játékosról.