Sima magyar vereség Törökországban a férfi röplabda Eb-selejtezőn

HírKlikk 2024. augusztus 29. 20:30 2024. aug. 29. 20:30

A magyar férfi röplabda-válogatott három szettben kikapott a törököktől az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki játéknapján Ankarában.

Ifjabb Nagy Péter szövetségi kapitány csapata másfél hete az Érd Arénában a dánok ellen sem tudott játszmát nyerni, így két kör után két vereséggel áll, és távol került attól, hogy 2001 óta először, ott lehessen a kontinenstornán.

A selejtező jövőre folytatódik, a magyarok augusztusban a törököket fogadják, majd a dánokhoz látogatnak.

A hét háromcsapatos csoportból az elsők mellett az öt legjobb második jut ki a 2026-os, bolgár, finn, olasz és román közös rendezésű Eb-re.

Eredmény, Eb-selejtező, A csoport, 3. játéknap:
Törökország-Magyarország 3-0 (11, 10, 17)

A legeredményesebb játékosok: Bülbül 15, Lagumdzija 14, illetve Varga P., Boldizsár 5-5

Az állás: 1. Dánia 6 pont, 2. Törökország 3, 3. MAGYARORSZÁG 0

A magyarok annak a tudatában léptek pályára Ankarában a csoportfavorit törökök ellen, hogy szinte csak akkor marad reális esélyük az Eb-szereplés kivívására, ha bravúrt érnek el. Az európai ranglistán nyolcadik házigazdák is javítani szerettek volna, ugyanis múlt vasárnap nagy meglepetésre 3-0-ra kikaptak Dániában.

A kontinentális rangsorban 28. magyar együttes az előzetes erőviszonyoknak megfelelően, az egész mérkőzésen alárendelt szerepet játszott: az első játszmában úgy jutott 11 pontig, hogy abból mindössze hatot szerzett önerőből, ezzel szemben a hazaiak legnagyobb sztárja, Adis Lagumdzija egymaga tartott ugyanennyinél a játékrész végén.

A második felvonásban annak ellenére is csak tíz pontra futotta a vendégek erejéből, hogy a házigazdák támadási hatékonysága alaposan visszaesett. A magyarok ugyanakkor kilenc ki nem kényszerített hibával is segítették a török válogatottat, amelyben Lagumdzija mellett a center Bedirhan Bülbül is ponterősen röplabdázott.

A harmadik szettre Nagy Péter cserélt, Bibók Balázs helyén Varga Péter kezdett, csapata pedig ekkor nyújtotta a legjobb teljesítményt, ugyanis sokáig nem nőtt nagyra a lemaradása. A vendéglátók 14-13 után aztán ritmust váltottak, pillanatok alatt elhúztak riválisuktól, s 70 perc alatt lezárták az egyoldalú összecsapást.

A találkozó legeredményesebb játékosa Bülbül volt 15 ponttal, a magyaroktól Varga és Boldizsár Péter egyaránt öt pontig jutott.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom