Több pozitív koronavírus-teszt a DVSC-nél és a Siófoknál

HírKlikk 2020. szeptember 16. 05:00 2020. szept. 16. 05:00

Több koronavírusteszt pozitív lett a labdarúgó NB II-ben éllovas DVSC-nél, illetve a BFC Siófoknál.

A hajdúsági klub honlapjának bejelentése szerint, a szerdai, Kaposvár elleni mérkőzés előtt hétfőn vetették alá vizsgálatnak a játékosokat, stábtagokat és dolgozókat. A keddi értesítés alapján, többeknek pozitív lett a tesztje: a DVSC a hatályos szabályozást maximálisan alkalmazva, elkülönítette az érintetteket, akik panaszmentesek. A csapat az előírásoknak megfelelően, a negatív tesztet produkálókkal utazik Kaposvárra a szerdán 16.30-kor kezdődő bajnokira.

Kedd este a szintén másodosztályú Siófok honlapja arról számolt be, hogy keretében négy, „többségében fiatal játékosnál" hozott pozitív eredményt a tesztelés. A Balaton-parti együttes szintén kiemelte, az egészséges labdarúgókkal a terveknek megfelelően, lejátsszák szerdán 19 órától az Ajka elleni, idegenbeli összecsapást.

Az MLSZ hétfőn Twitteren közölte, hogy az elnökség döntése értelmében, már a hétközi fordulótól szigorúbb járványügyi előírások mellett rendezik a bajnoki fordulókat a másodosztályban. A bejegyzés kiemelte: Debrecenben már a vasárnapi, Ajka elleni mérkőzésen is ügyeltek az egészség fokozott védelmére.

Forrás: MTI