A Fidesz, ha nem lophat, megfullad

Föld S. Péter 2021. április 28. 13:00 2021. ápr. 28. 13:00

Ne gondolja senki, hogy Orbán Viktor 133 bátornak hazudott gyáva embere kizárólag azért szavazta meg kedden Magyarország kifosztását, mert már a 2022-es, vesztes választás utáni időkre készülnek. Ez is benne van persze a pakliban, mert érezhető részükről a rettegés. Ezért az arrogancia, a lekezelő, pökhendi válaszok, a menekülés az igazi kérdések elől. Ezért a szerzés, vagy ha az nem megy, a rombolás, amerre a szem ellát. De van más is, amiért üzemszerűen lopnak: egyedül ehhez értenek, más ugyanis jelenleg nincs a repertoárjukban.

Kedden délután a parlament fideszes többsége, kiegészülve a német nemzetiségi képviselő, valamint a Mi Hazánk szélsőségeseinek szavazataival, áldását adta Magyarország kifosztására. Több ezermilliárd forint állami vagyont játszottak át olyan alapítványokba, amelyeknek élén fideszes kormánytagok, vagy a kormányzó párthoz közeli emberek ülnek, bebetonozva, életük végéig. A közvagyon elveszítette közvagyon jellegét, mert ne legyenek kétségeink: Áder János majd bánatos arccal bejelenti, hogy nem talált fogást a törvényen, aláírja, nem tehet mást.

Félnek a fideszesek a választási vereségtől, és biztosak lehetünk abban, hogy mindent elkövetnek majd ennek elkerüléséért. Nem oly módon, hogy mostantól megpróbálnak kormányozni, hanem úgy, hogy minden törvényes és törvénytelen módon akadályozni fogják az ellenzék választási győzelmét. Nem riadnak majd vissza semmitől, lesz szervezett szavaztatás, a határon túli elvtársak is hadrendbe állítódnak, és az sem lesz meglepő, ha a szegény falvakban minden korábbinál több zsák krumpli kerül kiosztásra.

Tényleg félnek a választási vereségtől, de nem ez az egyetlen – és talán nem is a fő – oka annak, hogy igyekeznek mindent megszerezni maguknak. A valódi ok ennél kézenfekvőbb: ehhez értenek egyedül. A szervezett lopáshoz. Mert erre készültek „elejitől fogva”, erre toborozta Orbán felcsúti dácsájában a hozzá hű zsoldosokat.

Ez volt az agyukban akkor is, amikor ellenzékben voltak. Lett volna idejük felkészülni a kormányzásra, a gyakran emlegetett „elmúlt nyolc év” elegendő lett volna arra, hogy kitalálják, mit kezdjenek az egészségüggyel, az oktatással, a tudománnyal, a kultúrával. Egyszóval: Magyarországgal.

De ők ehelyett kizárólag azon agyaltak, hogy miként lehetne a hatalmat megszerezni és az idők végezetéig megtartani. Hogyan lehetne minél többet eltenni a közösből, az ország javait magánzsebekbe vándoroltatni. Hogyan lehet az Orbán Viktorhoz lojális embereket milliárdossá tenni.

Minden korábbi kormány idején volt korrupció, de az üzemszerű, állami szintre emelt lopás a Fidesz találmánya. Nem mostanában, már a kilencvenes évek elején elkezdték az akkor még hamvasnak látszó fiúk és lányok. Már akkor bennük volt a romlottság. Példa erre az MDF-fel közös székház eladása, vagy a Kaya Ibrahim és Joszip Tot lopott útleveleivel bedöntött cégekkel történt trükközés. Igaz, ezek még csupán amatőr ujjgyakorlatok voltak a mostani nagyüzemi lopásokhoz képest.

A fejlődés félelmetes: a Fidesz mára azokhoz a cápafajokhoz hasonlatos, amelyeknek állandóan, még alvás közben is úszniuk kell, különben megfulladnak. Orbán Viktor tolvajpártja ezen a gyalázatos keddi napon végérvényesen bebizonyította, hogy számukra a lopás olyan, mint másoknak a levegő. Ha nem lophatnak, megfulladnak.