Egy elégedett, boldog ország

Föld S. Péter 2022. április 5. 07:34 2022. ápr. 5. 07:34

Narancsba borult vasárnap Magyarország, egyedül a bűnös város, Budapest dacolt a többségi akarattal, és ment szembe a NER-rel. Az ország többi táján győzött a Fidesz, ami azt jelzi, hogy az emberek többsége elégedett azzal, ami az elmúlt négy évben történt, és azt szeretnék, hogy Orbán Viktor és a Fidesz még az eddigieknél is több jót tegyen velük.

Ezek szerint nincs gondjuk a pedagógusoknak, mert bár az elmúlt hetek-hónapok másról sem szóltak, mint arról, hogy tüntettek a megalázóan alacsony béreik és a munkakörülményeik miatt, most kiderült, hogy a Fidesznek volt igaza: a tanárok tiltakozása csak a baloldal kampányának a része. És részben Orbán pártjára szavazhattak vidéken azok az orvosok és ápolók, akik idáig panaszkodtak a helyzetükre, azt állították, hogy kevesen vannak és túlhajszoltak, de úgy tűnik, mindez csak álca volt, ahogy mondani szokták, a kóbor apácák megtévesztésére szolgált. Ugyancsak a Fideszre szavazhattak fent nevezett egészségügyi dolgozók paciensei, akik a jelek szerint szintén elégedettek a helyzetükkel. Nem zavarják őket a hosszú várólisták, kedvükre való az ücsörgés a rendelőintézetekben, és az sem rázza meg őket, ha az egészségügy nyomorúságos helyzete miatt kevés pénzüket a fizetős magánegészségügyben kénytelenek elkölteni.

A vidéki Magyarország többségét nem zavarja az ország elszigeteltsége, hogy a magyar vezetőkkel jószerivel már csak mindenféle keleti despoták állnak szóba, a nyugati-európai politikusok kerülik őket, mint a leprás embert. A Fideszt ismét kétharmadhoz juttatók nem ütköznek meg azon, hogy Orbán mindenféle szélsőséges figurákkal mutatkozik, hogy Mészáros Lőrinc bankja finanszírozza Marine Le Pen választási kampányát, hogy a májusban hivatalba lépő köztársasági elnök, Novák Katalin nemrégiben még egy Matteo Salvini nevű szélsőjobbos fazonnal ölelkezett.

Azok, akik narancsba borították Magyarországot, gond nélkül túlteszik magukat azon, hogy Völner Pál, Varga Judit igazságügyi miniszter azóta lemondott helyettese, még hivatali idejében vesztegetési pénzeket fogadott el, cserébe kisebb-nagyobb szívességeket tett a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnökének. Nem téma számukra, hogy a májusban hivatalba lépő köztársasági elnök megválasztásához három, vesztegetéssel és más bűncselekményekkel megvádolt fideszes képviselő – Boldog, Simonka és a már említett Völner – szavazata is kellett.

A Magyarországot elnarancsosító közmunkásokat sem zavarja semmi. Elégedettek a sorsukkal, kevéssel beérik, örülnek ha kapnak egy zsák krumplit, cserébe szívesen szavaznak a Fideszre, nem kerül ez nekik semmibe.

Egyedül a mindig okvetetlenkedő budapestiek elégedetlenek, ők 88 százalékban nem a Fideszre szavaztak. Lelkük rajta, amiért nem tetszik nekik az ország kifosztása, és nem boldogok attól, ha külföldön járva, meghallják, hogy magyarul beszélnek, már nem mosolyognak rájuk, mint évekkel ezelőtt, hanem udvariasan arrébb húzódnak.