Egy fiatal zsidó milliárdos és egy hétgyermekes keresztény nő Orbán legújabb ellensége

Föld S. Péter 2023. november 21. 07:40 2023. nov. 21. 07:40

Ismét óriásplakátokra került Soros, igaz, ezúttal nem Orbánék egykori mentora, hanem a Fidesz által gúnyosan csak Gyuri bácsinak nevezett Soros György fia, Alex. Vele ijesztgetik most a magyarokat, valamint Ursula van der Leyennel, ők azok, akiknek a füttyére mi nem táncolunk. Alexander Soros nem a semmiből jött, Orbán Viktor már 2018-as évértékelőjében arról beszélt, hogy kitenyésztettek egy olyan embertípust, amelyiknek a neve homo sorosensus. Hogy kiket értett Orbán a homo sorosensus alatt, nem fejtette ki részletesen. Inkább csak úgy körülírta a maga módján: „nekünk, szemben velük, van hazánk.”

Így azért már érthetőbb a leányzó fekvése, közelebb kerültünk a tárgyhoz, és nem kell hozzá különösebb logikai képesség, hogy megállapítsuk: Magyarország miniszterelnöke ezzel a viccesnek szánt szöveggel zsidózni méltóztatott. A magyarországi zsidóknak persze nem kell emiatt aggódniuk, nem komoly a dolog, a kormány – Orbán Viktorral az élen – már számtalanszor elmondta, hogy zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmus ellen. Amit úgy kell érteni, hogy a Fideszen kívül senki sem zsidózhat Magyarországon. 

És hát, nem szívesen írjuk le, de muszáj: Magyarország miniszterelnöke ismét nőügybe keveredett. Ursula von der Leyennek hívják a miniszterelnökkel hírbe hozható hölgyet, 65 éves, belgiumi születésű német és foglalkozását tekintve az Európai Bizottság elnöke. Orbán nincs jó véleménnyel erről a nőről, tele is plakátoltatta vele azt országot, Alex Soros mellett az ő fotója látható, valamint az említett felirat: ne úgy táncoljunk, ahogyan ők fütyülnek. Tegyük hozzá, 2017 novemberében Orbán még kifejezetten kedvelte a most ócsárolt nőt. „Egy hét gyerekes nő lesz az Európai Bizottság elnöke” – így igyekezett csalódottságát palástolni a miniszterelnök magyarországi hívei felé. Az Európai Bizottság élére nem sokkal ezután megválasztott Ursula von der Leyennek valóban hét gyereke van, ami egyfelől tiszteletre méltó, másfelől viszont a miniszterelnök is tudta, hogy a következő bizottsági elnökről nem ez a legfontosabb tudnivaló. Hanem, hogy amit képvisel, az homlokegyenest ellenkezik Orbán és a Fidesz politikájával. Először is, támogatja a melegházasságot, valamint a menekültekkel való emberséges bánásmódot – utóbbit olyannyira, hogy a menekültválság csúcsán egy időre maga is befogadott a házába egy menekültet. Ez sem Orbánék szája íze szerint való történet volt, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy Ursula von der Leyen elkötelezett híve az Európai Egyesült Államoknak. Nem a Nemzetek Európájának, mint Orbán, hanem annak, hogy Európa nemzetei mind szorosabb kulturális és gazdasági közösséget alkossanak.

Orbán minderről nem mondott semmit a magyarországi Fidesz-fanoknak, nem akarta elszomorítani őket azzal, hogy legyőzhetetlennek hazudott vezérük totális vereséget szenvedett. Inkább ülepet (ugye, így kell finoman leírni a segget?) csinált a szájából, és azt mantrázta rendületlenül, hogy győzött a magyar emberek akarata, mert egy rendes, hét  gyermekes anya került az Európai Bizottság élére.

A miniszterelnök Ursula von der Leyen iránti szimpátiája még 2019-ben sem hagyott alább. A Magyar Televíziónak adott interjúban például elismerően beszélt a 2023 novemberében már ekézett közellenségről: „Magyar fejjel és magyar szemmel nézve... egy komoly hölgy lett az Európai Bizottság elnöke. Egy komoly tapasztalatokkal rendelkező és bátor gondolkodású bizottsági elnökünk van, aki érti azt, ami Közép-Európában történik, érti azt, amit mi mondunk, és érti azt, ami fontos a magyarok számára. Különösképpen igaz ez a családra. Úgy gondolkodik a családról, mint mi, közép-európaiak vagy magyarok: a család fontos, talán a legfontosabb, a gyerek az első – egy hét gyermekes családanyáról beszélünk –, és úgy kell a világunkat berendezni, hogy a gyermekeink biztonságban nőhessenek fel... Ráadásul egy olyan bizottsági elnökről beszélünk most, akinek személyes és szenvedélyes meggyőződése, hogy az Európai Uniónak fenn kell maradnia... Ez magyar érdek is, mi is azt szeretnénk, ha úgy tudnánk összehozni az Európai Unió különböző országait, hogy közben minden ország az maradhasson, ami; például Magyarország magyar ország maradhasson.”

Lehet, érdemeinél hosszabban idéztünk Orbántól, de ennyi dicséret mellett figyelemre méltó, hogy mostanra Orbán véleménye a visszájára a fordult, és Soros György gyereke mellett egy hét gyermekes anya lett az első  számú közellenség. Ezért indulnak most országjárásra az Orbán-kommandók, hogy figyelmeztessék a lakosságot: eszükbe se jusson úgy táncolni, ahogyan Alex Soros és Ursula von der Leyen fütyül.