Lefelé a lejtőn

Dr. Dávid Ferenc       2022. július 29. 08:49 2022. júl. 29. 08:49

Zsolt Bayer – Fidesz Co-founder and antisemitic hate preacher – called me a „vile, lying, wretched, dishonest German fucker!" today. That's how they deal with political opponents in Orban's Hungary. It's disgusting. (Bayer Zsolt – a Fidesz társalapítója, antiszemita gyűlölet-prédikátor – „aljas, hazug, nyomorult, tisztességtelen német baromnak" nevezett! Ma így bánnak a politikai ellenfelekkel Orbán Magyarországán. Undorító.) – Daniel Freund, német EP képviselő.

Most már nem csak az Orbán-Hegedüs levélváltás köti le a kedves olvasók figyelmét, hanem kibontakozóban van egy verbális csörte az Orbán-rezsim hírhedt lovagkeresztes publicistája és a fiatal német EP képviselő, Daniel Freund (Zöldek) között. Mit vétett ez a fiatalember, hogy átkozódásra bírta karcos tollú Zsoltunkat, hazánk egyik legveszedelmesebb szellemi kórokozóját. Azt merte írni ez a Freund fiú Orbán tusnádfürdői beszédével kapcsolatban, hogy „a saját undorító, rasszista elképzeléseiket (» nem akarunk kevert fajúvá válni «) csak az autokraták szokták kivetíteni másokra. Őrjítő, hogy ez történik az Európai Unióban. 2022-ben.” Nem nácizott, nem fasisztázott, csak röviden leírta azt a véleményét, amivel szinte minden józanul gondolkodó magyar azonosulni képes, és amivel kapcsolatban még a Magyar Tudományos Akadémia prominensei közül is sokan kifejezték nemtetszésüket.

No, erre aztán nagyon begerjedt a budavári ingatlannepper (B.Zs.) és a tőle megszokott stílusban alaposan kiosztotta a „megtévedt” germánt: „Te aljas, hazug, nyomorult, becstelen német f*sz! Pofádat befogod, kussolsz, és eltöprengsz azon, mivé lett német hazád, bár nálatok már a  » haza «  emlegetése is nácizmus. De ez nem számít, ahogy te sem számítasz, egy baleset vagy, egy véletlen kisiklás, egy pörsenés a 21. század elejének beteg testén, felesleges az életed, a létezésed, nem vagy más, mint egy kártékony idióta.” (…)

Bayer ezzel a szóhasználattal és hangvétellel számomra nem okozott meglepetést, de durva kifakadásával kilépett az európai színpadra is, és most már a teljes kontinentális közösség tudhatja, hogy Magyarországon egy kormánypárti – és befolyásos – zsurnaliszta miképpen ír a más nézeteket valló politikusokról, képviselőkről és újságírókról. Freund képviselő – angolul is idézett – reakciója nem igényel magyarázatot.    

Bayer fellépése súlyosítja Orbán szerencsétlen szombati mondatait, hiszen így ország-világ számára nyilvánvalóvá lett, hogy miféle szellemi terror uralkodik hazánkban, és milyen emberek tartoznak a kormányfő legszűkebb köréhez. Bayer ezek közül is kiemelkedik, hiszen a miniszterelnököt több alkalommal barátjaként emlegette.

Nem hiszem, hogy tovább kell nyújtanom a jegyzetet, de azért végére tartogatok egy kis meglepetést. A Magyar Nemzet nevet viselő pártharsona 2022. július 28-i számában egy viszonylag hosszú dolgozat első része jelent meg, „A fajok eredete” címmel. Az írás szerzője nem Charles Darwin (fő műve: „A fajok eredete” /1859/), a XIX. századi világhírű természettudós, hanem a címtolvaj Bayer Zsolt! Ide jutottunk, mi jöhet még?