Mások vitték rossz utakra a bűnös atyát

Föld S. Péter 2024. szeptember 9. 15:00 2024. szept. 9. 15:00

Bese Gergő Dunavecse volt plébánosa, aki a pénteken kirobbant botrány miatt kényszerült távozni a papi szolgálatból, a 777 portálon megjelent levélben így reagált a történtekre: „A gyengeségem használják fel egyházam és a közösségem ellen, próbálnak minél nagyobb kárt okozni. Hibát követtem el. Rászedtek, naivságomat kihasználták és elveszítettem a józan ítélőképességem. Vétettem az egyházzal és a közösségemmel szemben. Megszegtem a papi fogadalmam, bűnt követtem el.”

Fentiekből legelőször is az következik, hogy Gergő volt atya, aki már saját meghatározása szerint is csupán Gergő, ha valamit megbánt, akkor az mindössze annyi, hogy a melegpartikon, intim helyzetekben róla készült fotók és videók napvilágra kerültek. Ezt sajnálja a papi szolgálatból menesztett atya, aki a Fidesz egyik sztárpapjaként, valamint a békemenetek résztvevőjeként volt ismert. Övé volt a dicsőség, hogy felszentelhette Orbán Viktornak a Karmelitában lévő hivatalát, a Megafon és a PestiSrácok irodáit. 

Rászedték, kihasználták a naivságát, mondja most a volt pap. Vagyis, azt igyekszik bizonygatni, hogy nem ő ment bele a bűnbe, hanem mások vitték rossz utakra. Sőt, nem egyszerűen vitték, hanem – naivságát kihasználva – kifejezetten csapdába csalták. Ennek némileg ellentmond, hogy az RTL Híradó megszerezte Bese Gergő volt atya melegpartikon elkövetett huncutkodásainak felvételét, amelyeket egyébként minden jel szerint maga a megtévesztett volt atya rögzített. Tehát annyira rászedték istennek ezt a naiv, romlatlan gyermekét, hogy telefont ragadjon, megörökítse a bűnt, majd mindezt az egyháza elleni támadásként tálalja.

Ha valaki támadja az egyházakat, akkor éppen azok a farizeusok, akik jó erkölcsről papolnak a híveknek, miközben ők maguk a tízparancsolat szinte valamennyi passzusát megszegik. A volt atya bűne nem az, hogy meleg, hanem, hogy egy homofób hatalom szolgálatába szegődött. Az LMBTQ elleni megannyi kirohanásával épp azt igyekezett eltitkolni, hogy a saját neméhez vonzódik, márpedig, a Fideszben az ilyesfajta nemi irányultság bűn, ezért titkolni való. 

Bűnt követtem el, írta az ex-atya, miközben neki is tudnia kell, hogy a melegség nem bűn. Még az sem lett volna bűn, ha eltitkolja a szexuális irányultságát, hiszen ez – stílszerűen szólva – mindenkinek a legszentebb magánügye. Bűnt a Fidesz szemében követett el, mégpedig azzal, hogy lelepleződött. A Fidesz ugyanis már régóta nem párt, hanem egy olyan bűnszövetkezet, amelynek tagjait az tartja össze, hogy mindegyikük tud a másikról egy szaftos történetet. Mindegy, miről szólnak ezek a történetek, a lényeg, hogy semminek nem szabad kiderülnie. Lehet fantomcégeket adni-venni és ezzel köztartozásokat eltüntetni, országot kiárusítani és eladósítani, helikopterrel lagziba járni, vagy éppen Svédországban háziasított rénszarvasra vadászni. A Fideszben a félrelépés is csak akkor bűn, ha kiderül. Ezért kellett megszállni a közmédiát, kivéreztetni a kormánytól független sajtót, hogy az internetet nem használó emberek ne értesüljenek arról, hogy Orbán Viktor gyerekkori pajtása Magyarország leggazdagabb embere lett, és ne halljanak azokról a szóbeszédekről, hogy e tehetőssé vált egykori gázszerelő vagyonának egy része valójában az Orbán-családé.

Bese Gergő addig lehetett atya, míg ki nem derült – amiről egyébként a Fidesz felső köreiben régóta tudtak –, hogy kettős életet él, s amikor éppen nem a miniszterelnöki dolgozószobában és a Fidesz-közeli propaganda szerkesztőségekben ájtatoskodott, akkor melegpartikon szórakozott.

A volt atyának, aki mostantól csak Gergő, nem azért kell bocsánatot kérnie, mert meleg, hanem azért, mert egy olyan hatalmat szolgál, amelynek köze nincs istenhez. Neki és a hozzá hasonló farizeusoknak nem Jézus, hanem Orbán a tanítómesterük. Hiába mondja a menesztett pap, hogy istennek szándéka volt azzal, ami vele történt, isten, ha van, még nem tette közkinccsé, hogy mit szeretett volna elérni Bese volt atya leleplezésével.

Bese volt atya nem most követte el a bűnt: egész eddigi álságos élete volt maga a bűn. Ráadásul ezt a bűnt nem egyedül követte el, hanem – az Orbán Viktor vezette, Fidesz nevű – bűnszövetkezetben.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom