Miért írta alá Kata?

Bánó András 2022. július 19. 07:47 2022. júl. 19. 07:47

Mindannyian emlékszünk, mit mondott Novák Katalin, amikor beiktatták államfői tisztségébe. Azt, hogy minden magyar köztársasági elnöke kíván lenni. Sokan voltunk, akik ezt el is hittük neki. Naívak voltunk – most kiderült.

Novák Katalin ugyanis habozás nélkül aláírta a kata-törvényt. Azt a jogszabályt, amelyet a fideszes többség másfél nap alatt keresztülvert a Parlamenten, amely közvetlenül 450 ezer magyar állampolgár, közvetve talán több millió ember életét változtatja meg egy csapásra. Egy csapásra, hiszen a hogyan tovább kérdésre az embereknek csupán másfél hónapjuk maradt válaszolni.

Novák Katalin vívódás nélkül aláírt egy olyan törvényt, amely példátlan módon, év közben változtat az adórendszeren.

Novák Katalin egy olyan pillanatban írta alá a kata-törvényt, amikor a magyar kormány megígérte Brüsszelnek: nem fog egyeztetés és konzultáció nélkül parlament elé vinni törvényeket.

Novák Katalin fogta a tollát, és aláírta! Pedig a Facebookon bevallotta: „helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés”.

Novák Katalin nem habozott. Se az nem fordult meg a fejében, hogy az Alkotmánybírósághoz irányítsa a jogszabályt, de még arra sem volt képes, hogy legalább visszaküldje a Parlamentnek a törvényt – megfontolásra.

Egyik lehetőségével sem élt. Helyettük – idézem a Facebook-posztot – „megbeszélést folytattam a kormányfővel és a kormány tagjaival és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre”.

Szintén a Facebook-posztban mondja el az államfő: „válsághelyzetben biztos kézre, hideg fejre és együttérző szívre van szükség”. Ezek megvoltak?

Madame Golyóstoll most állította ki az igazi bizonyítványt önmagáról. Méltó utódja lett Schmitt Pálnak és Áder Jánosnak!