Németh Szilárd most épp a csepeli Fidesz szétverésén dolgozik

Föld S. Péter 2022. június 10. 07:30 2022. jún. 10. 07:30

Németh Szilárd, az étkezési szokásait és kulináris kalandozásait másokkal szívesen megosztó rezsibiztos nemcsak sokoldalú, reneszánsz egyéniség, de nagy munkabírásáról is közismert. Megannyi bokros teendője mellett, még arra is marad energiája, hogy szétverje pártját Csepelen. Legalábbis a Népszavának nyilatkozó Ábel Attila, Csepel fideszes alpolgármestere szerint Németh Szilárd évek óta ezen munkálkodik. 2019-ben, az EP- és az önkormányzati választások előtt például egy négyszemközti beszélgetésen arra kérte őt, segítsen megbuktatni a kerület fideszes polgármesterét, Borbély Lénárdot.

Az ügy és a viszálykodás természetesen nem ma kezdődött, ami új, hogy a sok évre visszanyúló történet mostanra kezd kiteljesedni. Németh Szilárd a csepeli birkózószövetség elnökeként először 400 millió forintból felújíttatta volna a helyi birkózó csarnokot, ám utóbb mert egy nagyot álmodni, és inkább szerzett az államtól 2 milliárd forintot, hogy  – Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) néven – újat építhessen a régi helyett. Az eredeti ígéret az volt, hogy a csodapalota a csepelieké lesz, elsősorban természetesen a birkózóké, de a helyi iskolák is igénybe vehetik, szalagavató bálokra például, vagy más rendezvényekre. 

Ebből azonban nem lett semmi, a birkózócsarnok ugyan elkészült, de a csepelieknek eddig nem sok hasznuk származott belőle. A volt honvédelmi államtitkár, a ma már „csupán” rezsibiztosként harcoló Németh ugyanis kitiltotta a csarnokból a csepeli birkózókat, illetve csak igen magas bérleti díjért adta volna nekik bérbe az épületet. Mindemellett a csarnokot kordonnal vetette körül, amelyet ugyan tavaly Borbély polgármester lebontatott, ám ez a kordontalan állapot csak egy napig tartott. Németh ugyanis kihívta a rendőrséget, és az intézkedés nyomán újból kordonokkal zárták el a lakosság elől a csarnokot.

A Népszavának nyilatkozó Ábel Attila fideszes alpolgármester szerint Némethnek az a baja, hogy nem ő a polgármester Csepelen. A frusztrációjához az is hozzájárulhatott, hogy az idén áprilisban az országgyűlési választáson is alulmaradt az ellenzéki jelölttel, Szabó Szabolccsal szemben, és csak listán jutott be az országgyűlésbe. 

Röviden összefoglalva, ennyi a történet a csepeli alpolgármester szavai alapján elbeszélve. Normális országban az volna a természetes, hogy egy ilyen ügyben a másik fél, jelesül Németh Szilárd véleményét is közöljük. Ám hiába a sajtó megkeresése, Németh Szilárd mindezidáig nem válaszolt a kérdésekre. Talán rangján alulinak tartja, hogy újságírókkal szóba álljon, az ő igazi terepe a Facebook, ott tudja a legjobban közhírré tenni, hogy mit ebédelt aznap, és azt is a közösségi médiában osztja meg a nyilvánossággal, hogy – akárcsak Orbán Viktor – ő sem engedi, hogy a magyar emberek fizessék meg az Ukrajnában zajló háború árát. Pedig ami Csepelen – és bárhol másutt az országban – történik, az nagyon is a nagyközönségre tartozik, Németh Szilárd és az összes többi politikus ugyanis az adófizető állampolgároktól kapja a fizetését.

Egyelőre tehát nem nyugszanak a kedélyek Csepelen, és nem volna meglepő, ha Orbán Viktor – miután megvédte a háborús uszítással vádolt Kirill pátriárkát – arra is szakítana időt, hogy rendet tegyen a veszekedő csepeli párttársai között.