Pápai üzenet

Dr. Dávid Ferenc       2021. június 8. 08:28 2021. jún. 8. 08:28

Kövér László: az Európai Parlament az európai demokráciák elleni merényletek egyike, az Európai Parlament nem a demokráciáért van, hanem az ellen dolgozik. (2021. június 5.)
Orbán Viktor: a magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia, hogy még véletlenül se jusson eszébe senkinek megtámadni hazánkat. (2021. június 5.)
Matolcsy György: felgyorsulhat az EU bomlása. Mára világossá vált, hogy az USA és Kína kettős világrendszerében nem jön létre egy harmadik, hasonlóan erős hatalom. (2021. június 6.)

Hazánk „nagyjai” vészterhes időkre számítanak. Az Országgyűlés elnöke szerint Európai Parlamentre nincs szükség, a magyar miniszterelnök hadba hívja országa népét és fegyverkezési programot hirdet, ezt követően a látnoki képességekkel is rendelkező MNB-elnök már az EU felbomlását vizionálja. (Itt gyorsan „elsütöm” Helmut Schmidt volt német kancellár örökérvényű mondását: „akinek víziói vannak, az menjen orvoshoz!”) A képet színesíti a Fidesz jolly jokerének, Deutsch Tamásnak a nyilatkozata is: „veszélyben az európai demokrácia és szabadság”.

A Fidesz hangadói és az ábrándos lelkű bankelnök nehéz évtizedet jósol. Ezért Kövér továbbra is a démonjai ellen küzd, és az Európai Parlamentben ellenség után kutat, Orbán fegyverkezést szorgalmaz, ezzel párhuzamosan lecseréli a Magyar Honvédség legfelsőbb vezetőit, Matolcsy az EU szétesését prognosztizálja, és a nem létező Eurázsiai Unió felé kacsingat, Deutsch Tamás pedig mindehhez kontrázik – bár szerintem szavára már csak az MTK-ban figyelnek.

A közeli napokban jogerőre emelkedett Sargentini- jelentés és a Fudán-projekt csúfos bukása nagyon megviselte a kormányzó pártot. A négy „szabadságharcos” (Kövér, Orbán, Matolcsy és Deutsch) azóta is keresi a kiutat a szorult helyzetből, de a kínai kudarc gyógyíthatatlan sebet ejtett az orbáni külpolitikán. Az ellenzéki szövetség – Baranyi Krisztinával és Karácsony Gergellyel élen – rávilágított Magyarország zavaros és ellentmondásos nemzetközi kapcsolatrendszerére, és ostoba helyezkedésére.

És ehhez jött még villámcsapásként, hogy az előzetes tervek alapján, Ferenc pápa szeptemberi látogatásakor csak három órát kíván Magyarországon tartózkodni, míg Szlovákiában három napot tölt el. A hírek szerint Vatikánváros államfője – hivatalos keretek között – nem kíván találkozni a magyar állam- és kormányfővel; Áder és Orbán persze magánemberként részt vehet a Hősök terei szentmisén. A szolgamédia csapatvezetői – Bayer, a két Bencsik és Gajdics – az utasításoknak megfelelően, azonnal nekitámadt Róma püspökének, a bajszos Bencsik (András) már ítélkezett is: „Ferenc pápa keresztényellenes magatartást tanúsít, amivel rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak.”

Mi jöhet még? Mária országának HírTv-s keresztényei azt is indítványozhatják, hogy a migránsbarát „demens vénembert” (Bayer emlegeti így Ferenc pápát) ne is engedjük be hazánkba, menjen csak a szlovákokhoz misét tartani. Van nekünk saját igehirdetőnk, aki minden péntek reggel eligazítja a híveket. Ha Ferenc mégis idejönne – Orbán és Áder helyett – fogadja Kövér a Szentatyát, akit „keresztényellenes magatartása” miatt rögtön meg is büntethet tízmillió forintra.

A Vatikánvárosi Állam hadüzenetétől, a Pápai Csendőrség és a Svájci Gárda támadásától továbbra sem kell tartanunk, hiszen a magyar hadsereg elrettentő erővel rendelkezik. Megint győztünk!