Tobzódnak az álszentek – amíg tudnak

Föld S. Péter 2024. szeptember 8. 15:10 2024. szept. 8. 15:10

Nem az a baj Bese Gergő – immár csak volt – dunavecsei plébánossal, hogy meleg, hanem az, hogy mindemellett még homofób is. Az atya lemondásához vezető botrányt a Válasz Online robbantotta ki, amikor közölte, hogy magas kormányzati köröket is megjárt egy akta, miszerint „Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vett részt, tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal”. Miután a cikk megjelent, a kalocsai-kecskeméti érsekség közölte a lappal, hogy szeptember 6-i hatállyal Bese Gergőt felmentette a papi szolgálat alól.

Bese Gergő a NER kedvelt sztárpapjainak egyike volt, ő szentelte fel Orbán Viktor „dolgozóját” a Karmelitában, és ugyancsak áldását adta a PestiSrácok és a Megafon irodáira. Közéleti munkássága azonban nem merült ki ennyiben: lelkes résztvevője volt a békemeneteknek és aktív elkötelezettje az LMBTQ elleni küzdelemnek.

A Válasz Online-nak nyilatkozók szerint a Fidesz felső vezetésében tudtak Bese atya viselt dolgairól, vagyis arról, hogy hősünk olyan melegpartikon vett részt, amelyekről fotók és videófelvételek is készültek.

Nemrégiben a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolt Simonka György nyilatkozott a Telexnek. Pusztaottlaka megválasztott polgármestere elmondása szerint azon akadt ki, hogy rájött: a Fideszben sok a „buzi.” Nem volna ezzel baj, legföljebb a megnevezés vállalhatatlan, ám a Fidesz az a párt, amelynek egyik alapítója, Szájer József írta bele az ércnél maradandóbbnak szánt, ám azóta tucatnyi alkalommal módosított alaptörvénybe a szállóigévé nemesedett mondatot: „az apa férfi, az anya nő”. Néhány évvel ezután ugyanez a Szájer József egy amúgy illegális brüsszeli melegpartiról ereszcsatornán lecsúszva próbált elmenekülni az összejövetelen razziázó rendőrök elől – balszerencséjére sikertelenül. Ez a – Fidesz hivatalos irányvonalától távol álló – kaland Szájer politikai karrierjének a végét jelentette, amit párttársai közül azóta is sokan sajnálnak.

Most meg itt van nekünk a következő bukott szentfazék, Bese Gergő atya, aki nem mellesleg a Fidesz LMBTQ elleni harcának egyik zászlóshajója volt, az a paptárs, aki élesen kritizálta az álságossággal szembeszálló, szexuális irányultságát nyíltan felvállaló volt katolikus papot, Hodász Andrást.

Szájer, Bese és a többi, ma még jórészt ismeretlen meleg fideszessel nem az a probléma, hogy a saját nemük iránt vonzódnak, hanem hogy álszent módon élik az életüket – egészen addig, míg az őket érintő botrány ki nem pattan. Ami még ennél is felháborítóbb, hogy amíg meg nem buknak, magas erkölcsi erődítményükből osztják az észt, a tisztesség élő szobraiként másokat minősítenek: megmondják, hogy mi a család, ki a jó anya és apa, mikor vagy jó hazafi, polgár, békeszerető, vagy háborúpárti. Ez az álszentség a legnagyobb gond ezekkel a derék, magukat kereszténynek és konzervatívnak mondó hölgyekkel és urakkal. 

Ha nincs a kormánytól független sajtó, akkor soha nem tudjuk meg, hogy Szájer József nem az, akinek mutatta magát és Bese Gergő atyáról sem derül ki, hogy valójában milyen embert rejt a reverenda. Egyébként az a fotósorozat, amelyen Bese Gergő – immár csak volt –  plébános felszenteli az egykor hírhedten vallásgyűlölő Orbán Viktor dolgozószobáját, eltűnt a miniszterelnök Facebook-oldaláról. Az álságosság nyomait azonban nem lehet semmissé tenni – azok itt maradnak velünk, pusztítják a lelkünket, rombolják az erkölcseinket.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom