Zsák és a foltja

Dr. Dávid Ferenc       2021. október 9. 07:00 2021. okt. 9. 07:00

Komoly gondok vannak a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) gazdálkodásával, ugyanis a kassza nem csupán üres, hanem nagyon komoly összeg hiányzik is belőle. Az MTSZ gazdálkodását – ahogy az kiderül Szűcs Lajos MTSZ-elnök leveléből, amit Szabó Tündének, az EMMI sportügyekért felelős államtitkárának írt 2020. április 20-án – jelenleg egy független pénzügyi tanácsadó cég felügyeli. Az MTSZ pénzügyi konszolidációjához 3,53 milliárd forint állami segítségre lenne szükség – írta másfél évvel ezelőtt a Hírklikk. 

A teniszezők szövetségét az ősfideszes Szűcs Lajos vitte a tönk szélére. Távozása után az egyesületet Lázár János parlamenti képviselő (ex-miniszter) vette át megőrzésre. Az állami segítség nem is késett sokáig, így aztán az MTSZ túlélte a válságot. Szűcs tehát lelépett, „természetesen” sérülés nélkül megúszta az ügyet és továbbra is elnök maradhatott a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) élén.

Szűcs Lajos (az Országgyűlés költségvetési bizottságának alelnöke /!/) pénteken kitüntette Magyarország miniszterelnök-helyettesét, Semjén Zsoltot. Sporttárs a sporttársat, a főhorgász a fővadászt. Azt az embert, aki a messzi északon szelídített rénszarvasokra lövöldözött, ráadásul mindezt más költségén. Most ez a két nagy tudású pénzeltüntető együtt bazsalyog a fényképen, amikor is Semjén „Horgászatért” érdemérmet vett át Szűcstől. Semjénről és a 70 milliárd forintba kerülő vadászati kiállításáról a világhírű színész és a befolyásos állatvédő Brigitte Bardot a következő sommás ítéletet mondta: 

„Szánalmas! Világunkban járványok pusztítanak, bolygónk belefullad a kontrollálatlan népességnövekedésbe, az ökológiai egyensúly felborult. Világunkat uralma alá hajtja a barbárság. Ti pedig mindeközben puszta ölési vágytól vezérelve vadászgattok. Hát menjetek ti a jó büdös fenébe!”

Szűcsre a teniszt nem lehet bízni, Semjénre pedig semmit. A pénz-eltüntető nagy ho-ho-horgász és a védtelen vadakra puskát emelő „hős” végre egymásra talált. Zsák és a foltja.