A Facebook bekebelezi a Microsoft játékközvetítő felületét

Kaposi Levente 2020. június 29. 14:44 2020. jún. 29. 14:44

A Facebook már elkezdte kiküldeni az értesítőt a streamereinek, hogy a Mixer végleg bezárja a kapuit, és beolvad a Facebook Gamingbe.

Egy hónap múlva végleg elsötétül a népszerű streamingoldal, a Mixer. A Microsoft váratlan bejelentéséből megtudhatjuk, hogy július 22-én lekapcsolják a szolgáltatást és mindenkit a Facebook Gaming-re fognak automatikusan átirányítani.

A Mixert először Beam néven, 2016-ban indította útjára a Microsoft, de soha nem tudta azt teljesíteni, amit elvártak tőle. Phil Spencer, a Microsoft videojátékos divíziójának fejese egy interjú során elmondta: irreális elképzelés volt, hogy valaha lesz esélye a Mixernek felvenni a versenyt a Youtube és Twitch platformmal szemben, de még a két óriás mellett kisebb szereplőnek számító Facebook Gaming is jóval nagyobb népszerűségnek örvend.

A következő hetekben megkezdődik a fúzió és az összes jelenlegi Mixer felhasználót átkonvertálják a Facebook Gaming adatbázisába. Az összes Mixer streamernek garantálják, hogy nem vész el a partneri státuszuk és a Facebook Level Up programhoz tudnak csatlakozni a tartalomgyártók. A Mixer Pro-val rendelkező nézőknek pedig Xbox ajándékutalványokat fognak adni kárpótlás gyanánt.

A nagy váltás mögött az is lehet, hogy az xCloud rendszer is a Facebook Gamingre fog hasonlítani és a jövőben, amikor nézünk egy streamet, akkor egy gombnyomással tudunk játszani a telefonunkon az adott játékkal az xCloud szolgáltatásnak köszönhetően.

Ninja és Shroud az a két híres streamer, akik leigazolásáért a Microsoft korábban dollármilliókat költött, hogy az ő oldalukon streameljenek. A fúzió miatt most szabadúszók lettek és komoly verseny várható értük a Twitch, a Youtube, valamint a Facebook között.