Munkaerő-kölcsönzés, munkaközvetítés, toborzás? Jöhet!

HírKlikk 2019. október 20. 16:02 2019. okt. 20. 16:02

Bővítenéd céged, és ehhez megfelelő mennyiségű és képzettségű munkavállalóra van szükséged? Nagy a fluktuáció, ezért folyamatosan új munkaerőt kell keresned? A megnövekedett rendelésállomány miatt ideiglenesen több emberre van szükséged? Esetleg speciálisan képzett jelöltet keresel?

A HR szolgáltatók bármelyik problémára választ adhatnak! Miután kapcsolatba lépsz velük, felmérik céged pontos munkaerőigényeit, és segítenek a legideálisabb megoldás megtalálásában. Munkaerő-közvetítés, kölcsönzés, diákmunka, toborzás, vagy ezek kombinációi? Lássuk őket!

Mikor van szükség munkaerő-közvetítésre?

Ha cégen belül nincs elegendő ember az alkalmas jelöltek felkutatására, vagy speciálisan képzett munkavállalókra van szükséged, és nem tudod, hol találhatók ilyenek, akkor a közvetítés a jó döntés számodra.

A HR szolgáltatók kiterjedt kapcsolati hálójuknak és több évtizedes szakmai tapasztalatuknak hála tudják, hogy kiket és hol keressenek, ezzel pedig időt és hirdetésekre szánt százezreket spórolnak meg cégednek.

Munkaerő-kölcsönzés?

A nagyobb megrendelések sikeres teljesítése időlegesen nagyobb munkaerőt igényel, de 1-2 hónapra nem feltétlenül érdemes plusz embereket felvenni. Erre az esetre kínál megoldást a munkaerő-kölcsönzés.

A konstrukció előnye az is, hogy nem kell a jelöltek kiválasztásával és a beléptetéssel járó adminisztrációval foglalkozni, ráadásul a kölcsönzött munkaerő a cég létszámában sem jelenik meg, a szolgáltatás díja viszont költségként elszámolható.

Toborzás?

A toborzás kiszervezése szintén arra szolgál, hogy a lebonyolításával járó extrém munkamennyiséget leveszi céged válláról. A toborzó cég - az előzetes igényeknek megfelelően - lefolytatja a teljes keresési és kiválasztási folyamatot, és neked, mint megbízónak már csak a legalkalmasabb jelölteket prezentálja. A HR szolgáltatók többsége garanciát is vállal: ha jelöltjük mégsem válna be, a siker érdekében újra lefolytatják a toborzást.

Diákmunka? Specializációk?

A HR szolgáltatók széles profiljuknak köszönhetően diákok kiközvetítésével is foglalkoznak. Fiatalos lendületük jól jöhet a betanított munkáktól kezdve, a kereskedelmi pozíciókon át egészen a magasabb képzettséget vagy nyelvtudást igénylő pozíciókig. A diákmunka a munkaerő-kölcsönzéshez hasonló rugalmas feltételeket kínál alacsonyabb költségek mellett.

Fontos megjegyezni, hogy a HR szolgáltatók egy része bizonyos szakterületekre vagy iparágakra specializálódott, így érdemes kiválasztani közülük a céged profiljának megfelelőt, hogy kapcsolati tőkéjüknek és szakértelmüknek köszönhetően a legeredményesebb és leghatékonyabb együttműködés jöhessen létre.