Öngyilkos lett Pásztor Anna zaklatója

HírKlikk 2019. február 28. 10:55 2019. feb. 28. 10:55

Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Pásztor Anna zaklatója, Jozef P. A BVOP közleménye szerint a letartóztatott férfi a kórházba szállítása után meghalt.

A Blikk értesülései szerint öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Pásztor Anna zaklatója, Jozef P., aki ellen a korábban felhozott vádat épp a napokban súlyosították. 

Az ügyben a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleményt adott ki:

„A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában az elhelyezésére szolgáló zárkájában kísérelt meg öngyilkosságot egy 40 éves letartóztatott férfi 2019. február 27-én az éjszakai órákban.

Az ellenőrzéseknek köszönhetően a börtönőrök azonnal észlelték a férfi cselekményét, a zárkába siettek, majd megkezdték a fogvatartott ellátását, az életmentést, és a kiérkező mentőkkel közösen stabilizálták az állapotát. Ennek is köszönhető, hogy a férfit a mentő az egyik budapesti kórházba tudta szállítani.

A gondos, szakszerű kórházi ellátás ellenére sajnos a fogvatartott 2019. február 28-án, a reggeli órákban a kórházban életét vesztette. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta.”

Ahogy a Blikk emlékeztet rá, Jozef P. hónapokon keresztül zaklatta a közösségi oldalon Pásztor Annát, majd tavaly augusztusban késsel felfegyverkezve ment az Anna and the Barbies koncertjére.

Pásztor Anna korábban kijelentette, nem hajlandó egy légtérben tartózkodni a zaklatójával, ezért a bíróság engedélyezte, hogy a legutóbbi tárgyaláson a vádlott ne legyen jelen személyesen, hanem a Gyorskocsi utcai Bv.-intézet második emeleti helyiségéből, videóhívás segítségével jelentkezzen be be. 

Az ügy részleteit mérlegelve a bíróság úgy döntött, hogy változtatni kell a vád minősítésén. Amiatt, hogy a férfinál kés volt – továbbá a korábbi üzenetei tartalmát is figyelembe véve –, a bíróság úgy vélte, a férfi Pásztor Anna életére akart törni. Ezért a bíróság szerint emberölés előkészületére kell módosítani a vádat.

Forrás: Blikk