Igyon sok vizet, ha nem akar a ráncokkal harcolni

Foglár Noémi 2019. július 1. 17:50 2019. júl. 1. 17:50

Akár a korai bőröregedés is következménye lehet a vízhiánynak, amelyre érdemes odafigyelni, hiszen senki sem szeretne már akár huszonévesen a ráncokkal harcolni.

A bőr vízhiányának kialakulása több okozóra vezethető vissza, a helyzet akkor a legsúlyosabb, ha mélyrétegi vízhiányról van szó. Ebben az esetben három szinten, a hámrétegen kívül, az irhában illetve a bőraljában is vízhiány lép fel, és ennek következményeképpen a bőr fakó és sápadt lesz, feszülni fog, és elveszíti rugalmasságát. A legrosszabb esetben a mélyrétegi vízhiányhoz felszíni is kapcsolódhat, ilyenkor a korábban felsorolt tünetek mellett a pórusokban mitesszerek is képződnek.

A vízhiány kialakulásának több oka lehet, ezek közé soroljuk a nem megfelelő bőrápolást, például vízelvonó kozmetikumok használatát, a vitamin és folyadékbevitel hiányát, de a túlzott napozás, szoláriumozás, és egyéb negatív környezeti tényezők is befolyással lehetnek bőrünk állapotára. Érdemes megjegyezni a vízhiány további kiváltó okai között a túlzottan gyakori, és hosszú ideig tartó zuhanyzást, az egészségtelen életmódot, valamint a száraz levegőt.

Természetesen van mód a vízhiányos bőr kezelésére, több lehetőség is kínálkozik, amelyet alkalmazhatunk, ha már fellépett a probléma. Sokat segíthet, ha jól választjuk ki a krémet, amellyel arcunkat ápoljuk. Léteznek olyan készítmények is, amelyek kifejezetten nedvességmegkötő tulajdonságokkal rendelkeznek, értelemszerűen azokat pedig kerülni kell, amelyek megkötik a nedvességet. A vízhiányos bőrre legjobb alkoholmentes készítményeket használni, ezek ugyanis hidratálják a bőrt, és egyúttal támogatják abban, hogy megőrizhesse nedvességtartalmát.

 

Emellett jó módszer az is, ha a lakásban párologtatót használunk, ez kifejezetten jót tesz a száraz, dehidratált bőrnek. Mint mindenre, a bőr vízhiányára is hatással van, hogy mit eszünk, fogyasszunk hát minél több lédús és rostos élelmiszert, ezekért bőrünk kifejezetten hálás lesz. Talán meglepően hangzik, de a lakásban elhelyezett növényeink is segítségünkre lehetnek a vízhiány kezelésében, minél több ugyanis a szobanövény a lakásban, a bőrnek annál jobb. Segíthet továbbá az is, ha rendszeresen mozgunk a szabad levegőn.

A sok apró praktika mellett természetesen megtámogathatjuk bőrünket olykor némi extra pakolással is, amelyeket könnyedén elkészíthetünk otthon is, nem kerülnek vagyonokba, egészségesek, és ráadásul kifejezetten jót tesznek a vízhiányos bőrnek.

Ezek közé tartozik a krumplimaszk, amelynek receptje akár egy kellemes köreté is lehetne: főzd meg a krumplit, keverj hozzá tejet, illetve apróra vágott petrezselymet – csakhogy ezután nem a tányérra kerül, hanem az arcra, amely remekül hasznosítja majd a krumpli gyulladáscsökkentő, bőrtápláló, és bőrregeneráló hatásait. A tej és a petrezselyem sem csak az állaga miatt szükségeltetik, míg az előbbi nyugtatja és hidratálja a bőrt, az utóbbi komoly mennyiségben tartalmaz klorofilt, illetve P vitamint, amelyek szabályozzák a száraz, érzékeny és fáradt bőr nedvességtartalmát.

A krumplimaszk mellett készíthetünk pakolást almából, vagy akár túróból is, ehhez egyszerűen felmelegített mézet kell keverni, és felvinni az arcra, majd negyed óra múlva lemosni, és élvezni áldásos hatásait.

Forrás: Hírklikk