Apák napjára küldjön Unicef képeslapot, így segít a rászoruló gyerekeken is

HírKlikk 2021. június 19. 18:15 2021. jún. 19. 18:15

Idén június 20-ára esik Apák napja. Az ünnepet az Egyesült Államokban kezdeményezték először a XX. század elején. Ma már a világ számos országában köszöntik az édesapákat és nagypapákat június harmadik vasárnapján. Ezt teszi az UNICEF Magyarország is, ugyanakkor az apukáknak és a nagypapáknak elküldhető különleges, névre szóló képeslapjukkal egyszersmind az UNICEF gyermekeket segítő munkáját lehet támogatni.

A tetszőleges összegért megvásárolt, személyre szóló ajándékkal – ami vasárnap meglepetésként érkezik a címzetthez – nemcsak a szeretetünket és hálánkat fejezhetjük ki feléjük, hanem élelmiszerhez, tiszta vízhez és iskolaszerekhez juttathatjuk a világ rászoruló gyerekeit.

A képeslapot mindössze néhány kattintással meg lehet rendelni https://unicef.hu/jotekony-kepeslap-apak-napja. A feladónak csak ki kell választania az egyszeri támogatás összegét, beírnia a megajándékozni kívánt apukája, vagy nagypapája nevét és e-mail címét, majd megfogalmaznia egy személyes üzenetet. Az adományozást követően, rögtön megérkezik a visszajelzés, a kiválasztott pedig június 20-án, Apák napján megkapja az egyedi képeslapot és értesül arról, hogy gyermeke, unokája nemcsak rá, hanem a világ legnehezebb sorsú gyerekeire is gondolt.

Hogy mindez miért is fontos? Kutatások bizonyítják, hogy ha a gyermekeknek jó a kapcsolatuk apjukkal, akkor hosszú távon is jobb lesz a lelki egészségük, erősebb lesz az önbecsülésük, empatikusabbak lesznek, könnyebben alakítanak ki társas kapcsolatokat és elégedettebbek lesznek az életükkel is. A gyermekük iránt elkötelezett és a gyermek életében aktívan résztvevő apák javíthatják gyermekük kilátásait, hiszen a jó apa-gyermek kapcsolatban csökken a depresszió, a szorongás és a gyermek téves önértékelésének veszélye.

Az apa nem a második számú szülő, hanem az egyik legfontosabb ember a gyermekek életében, aki a kora gyermekkor időszakában már azzal is jelentősen hozzájárulhat a kicsik későbbi életéhez és adottságaihoz, ha az anya mellett tevékenyen részt vesz a gyermekek mindennapjaiban, legyen szó etetésről, játékról, éneklésről. Az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek.