Michael Schumacher teljesen soha nem fog felépülni

HírKlikk 2020. szeptember 19. 19:00 2020. szept. 19. 19:00

A hamarosan bemutatandó, a balesetet és az azutáni eseményeket feltáró dokumentumfilmben megszólaló szakember szerint, ha az autóversenyzőt hamarabb ellátták volna, az állapota nem lenne ennyire rossz. Erich Riederer szerint, a teljes felépülése szinte teljesen kizárt.

Michel Schumacher állapotát közel hét éve teljes hírzárlat övezi. Csak annyit lehetett tudni a Forma 1 legendájáról, hogy állapota rossz, és az otthonában kezelik – írja a GPhírek.

A Forma 1-es pilóta balesetére és az azutáni időszakra koncentráló dokumentumfilmből kiderül, hogy Schumachert két órával a baleset után operálták meg, amiről Riederer azt mondja, véleménye szerint túl sokat vártak azzal, hogy csökkentsék a nyomást a koponyában, és ahogy telik az idő, úgy roncsolódik egyre jobban az agy.

Hozzáfűzi, elképzelhetőnek tartja, hogy az orvosok azért nem akartak kockáztatni, mivel Schumacher híres ember.

A zürichi neurológus soha nem volt tagja az autóversenyző orvosi csapatának, de szerinte Schumacher vegetatív állapotban van, ami azt jelenti, hogy ébren van, de nem reagál semmire. Valószínűleg ülni is tud, és segítséggel apró lépéseket is megtehet, de ennél semmi többre nem képes – mondja Riederer, akinek állításait sem a Schumacher-család, sem a világbajnokot kezelő svájci klinika nem cáfolta meg.

Jean Todt, a Ferrari korábbi csapatfőnöke nem cáfolta meg, sőt, az AP hírügynökségnek tett nyilatkozatával megerősítette a Schumacher állapotáról szóló híreket.

Istenem, tudjuk, hogy borzasztó és szerencsétlen balesete volt, de mellette áll a csodálatos felesége, ott vannak a gyerekei és az ápolói, mi pedig csak a legjobbat kívánhatjuk neki és családjának. Az egyetlen, amit én tehetek, hogy közel maradok hozzájuk, amíg csak képes vagyok valamit csinálni. És amíg az vagyok, addig ezt meg is fogom tenni."

Todt közeli barátságot ápol a Schumacher családdal. A Schumacher-Todt-Brawn fémjelezte Ferrari volt az aranykora az olasz istállónak. Amikor 2000 és 2004 között az autóversenyző zsinórban öt világbajnoki címet szállított a marenellói gárdának.

Schumacher 2013. december 29-én, síelés közben szenvedett balesetet a Francia Alpokban található Méribelben, ahonnan előbb helikopterrel Môutiers-be, majd a grenoble-i egyetemi kórházba szállították.