Összehozták a világot egy budai pubban
A spanyol turisták nagy kedvence lett egy budai kocsma, a Sziget fesztivál koncertjei előtt is rengetegen keresték fel a művészek egyik kedvenc találkahelyét.
Mi is a Sziget Fesztivál nyüzsgése előtt tértünk be a Batthyány téri csarnok mögötti legendás étterembe, ahol több mint 30 éve várja vendégeit Magyar Zsuzsa. Az elmúlt években egyre több külföldi vendégünk van, imádjuk őket – mondta a vendéglős –, a Sziget idején spanyolok, hollandok, angolok, németek is jönnek. Már rengeteg jó értékelést írtak rólunk, talán ez is hozzásegített, hogy sokan megismertek minket. Mindig örömmel látjuk őket, akárcsak a többi vendégünket. A Sziget fesztiválozói mind vidám, nyitott emberek, akik szeretik kipróbálni a magyaros fogásokat. Amit pedig külön imádnak, hogy nálunk jó sörökkel fogyaszthatják el az ételeket.
Összehoztuk a világot, mondhatjuk így is – mesélte lapunknak Magyar Zsuzsa, a Polo Pub vezetője. A 36 éve működő söröző nemcsak kiadós, házias fogásairól híres – mint a csülök, a brassói, a sztrapacska vagy a sólet –, hanem hamisítatlan hangulatáról is.
A faburkolatok, ólomüveg ablakok és a régi hajóorr-szobrok egy másik világba repítik a vendéget, miközben a falakon sportlegendák és művészek fotói mesélnek a hely történetéről. A Polo Pubban keddtől szombatig élő zene szól, fellépett már itt a Hobo Blues Band és Somló Tamás is. Nem ritka, hogy híres sportolókkal vagy színészekkel koccintsunk a bárnál – a vízilabda- és vívóválogatott tagjai is gyakori vendégek.
A házigazda, Zsuzsa, a kezdetek óta gondoskodik arról, hogy mindenki otthon érezze magát, és a vendégszeretet mellett a nagymama receptjei garantálják az ízek hitelességét. Egy étterem akkor jó, ha az ételek, a külső, a vendégek, a személyzet harmóniája összeáll. Erre szokták mondani a törzsvendégeink, hogy a Polónak lelke van – mondta Magyar Zsuzsa.