Több mint száz órája oltják a papírhulladékot Szolnokon

HírKlikk 2024. szeptember 10. 07:15 2024. szept. 10. 07:15

Több mint száz órája oltják a papírhulladékot a tűzoltók Szolnokon, a Kőrösi úton, ahol nagy mennyiségben felhalmozott, bebálázott és szabadban tárolt papírhulladék gyulladt meg múlt csütörtökön - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfő este az MTI-vel.

A közlemény szerint a szolnoki hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltják a nagyjából száz négyzetméteres területen, másfél-két méter magasan parázsló, égő papírt.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint 8600 négyzetméternyi területen gyulladt ki műanyaghulladék, illetve ezer tonnányi papírbála a hulladéklerakó telepen. A lángok átterjedtek egy bálázógépre, illetve a nagy szélben gyorsan terjedtek, "röptüzeket előidézve".

A szolnoki, jászberényi, kunszentmártoni, mezőtúri és ceglédi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról avatkoztak be víz- és habsugarakkal, illetve vízágyúval.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom