10 milliárdos rendezvénysorozat vagy a Lánchíd felújítása?

HírKlikk 2020. június 26. 12:12 2020. jún. 26. 12:12

Az előző, fideszes városvezetésnek kilenc éve volt arra, hogy elkezdje a Lánchíd felújítását – mégsem lépett az ügyben. Ezzel az elhibázott döntéssel pedig súlyos örökséget hagyott az új fővárosi vezetésre, mert a felújítással már nem lehet késlekedni – írja közleményében az MSZP.

A szocialisták szerint, mindezek ellenére, a kormány és a fideszes politikusok továbbra sem hajlandók partnerként viselkedni és hozzájárulni a megoldáshoz. Inkább politikai játszmák színterévé teszik a fővárost.

A Fidesz ugyanis több pénzt szán a minden idők legdrágább tűzijátékával összekötött négynapos ünnepségsorozatra mint a Lánchíd felújítására. Ennél pedig semmi sem mutatja jobban, hogy a Fidesznek fontosabb a politikai cirkusz, mint a nemzet jelképe.

Az MSZP azonban úgy gondolja, hogy a budapestieknek kell dönteniük arról, hogy rakétát, tűzijátékot, pénzszórást szeretnének, vagy pedig felújított Lánchidat. Ennek érdekében, a fővárosiakhoz fordulunk, akik hét budapesti helyszínen egy műanyag kupak elhelyezésével fejezhetik ki véleményüket arról, hogy mi a fontosabb nekik: egy 10 milliárdos tűzijátékos presztízs rendezvénysorozat vagy a Lánchíd felújítása.

Forrás: MTI-OS