Titkolják, hogy Szijjártó mennyi pénzt helikopterezett el

HírKlikk 2020. október 26. 15:45 2020. okt. 26. 15:45

Nem akarja elárulni a rendőrség, hogy mennyibe került nekik Szijjártó Péter reptetése. A külügyminiszter idén hét alkalommal használta a helikopterüket.

A Népszava közérdekű adatigényléssel azt szerette volna megtudni az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK), hogy ezek az utak mennyibe kerültek. Az ORFK azonban csak annyit közölt, hogy a helikopterek üzemeltetési költségét nem a megtett kilométerek, hanem a repülési idő alapján számolják, de azt már nem mondták meg, hogy az említett hét esetben ez pontosan mennyi is volt. Azt sem közölték, hogy mely más kormánytagok használták a helikoptereket. Az ORFK és a Belügyminisztérium is arra hivatkozott a lapnak, hogy ezeket az adatokat nem ők kezelik.

A külügyminisztériumot korábban Hadházy Ákos független képviselő kérdezte meg arról, hogy hányszor és hova utazott a külügyminiszter helikopterrel, amit el is árultak neki. Innen lehet tudni, hogy Szijjártó Péter idén már hétszer is igénybe vette a rendőrség helikoptereit, amiből két alkalommal konkrétan hazavitték Dunakeszire.