Závecz: Orbán válságkezelését leosztályozták a magyarok

HírKlikk 2021. január 17. 18:50 2021. jan. 17. 18:50

A magyar lakosság a kormány járványügyi tevékenységét egységben látja, az egészségi és a gazdasági válságkezelésre is 2,7-es átlagosztályzatot adott – írta a Závecz Research.

Hozzátették: jelentős a politikai megosztottság az értékelésekben, a kormánypárt hívei jó, az ellenzéki szavazók elégséges minősítést adtak a koronavírus hatásainak kormányzati kezelésére.

A válaszadók 45 százaléka szerint a kormányfőnek nem sikerült felnőni a feladathoz és nem jól kezelte a koronavírus okozta válságot, amikor az egészségünket kellett megvédeni.

Kisebbségben vannak (egyharmados) azok, akik szerint sikerült neki, 18 százalék pedig valamilyen köztes álláspontra helyezkedett.

Összességében a magyar lakosság közepesnél valamivel gyengébbre, 2,7-re értékeli az Orbán-kormány egészségügyi válságkezelését.

A Fidesz táborában 3,8-ra értékelték a kormány járványidőszakban végzett egészségügyi teljesítményét, az ellenzéki szavazók 1,9-es, a pártokhoz nem kötődő választópolgárok pedig 2,1-es átlagosztályzatot adtak.

A gazdasági válság kezelésének értékelésében hasonló a helyzet, 44 százalék kritikus, a kormány lépéseit negatívan minősíti.

A kormánypártiak 3,9-re, az ellenzékiek 1,8-ra értékelik a kormány gazdaságot óvó lépéseit, míg a párt nélküliek 2,1-re.

Az értékelések átlaga ötfokú skálán ez esetben is 2,7-es osztályzat.