75 ezer Európai Ügyészséget akaró aláírást gyűjtött az MSZP

HírKlikk 2019. május 24. 15:00 2019. máj. 24. 15:00

A Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd szövetsége a legtöbb támogató aláírást gyűjtötte Magyarország Európai Ügyészséghez való csatlakozásáért - jelentette be Tóth Bertalan, amikor átadta a több tízezer ívet a kezdeményezést indító Hadházy Ákosnak.

A kormány nem véletlenül nem akar csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hiszen elapadna az a forrás, amelyből a korrupciós háttérhálózatot és médiabirodalmat fenntartaná - jelentette ki Tóth Bertalan a Trócsányi Lászlóval meghiúsult vita utáni sajtótájékoztatóján.

Az MSZP elnöke a Móricz Zsigmond körtéren beszélt erről, ahová aktivistáikkal együtt számtalan papírdobozzal érkezett. Ezek tartalmáról elmondta, az MSZP komolyan vette Hadházy Ákos megkeresését, és a saját akcióik mellett folyamatosan gyűjtötték az Európai Ügyészséghez való csatlakozást támogató aláírásokat. Ennek eredménye a dobozokban lévő 75 ezer aláírás, amivel az MSZP hozzájárul a Hadházy mozgalmának küzdelméhez.

"Ezzel a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd szövetsége a legtöbb aláírással támogatja a kezdeményezést, amivel szeretnék bemutatni is elkötelezettségüket az Európai Ügyészség iránt"

- húzta alá Tóth Bertalan. Megjegyezte, ha az Európai Unió azon gondolkodik, hogyan lehet az uniós pénzek ellopásában meggátolni Orbán Viktort és csapatát, akkor erre a válasz az: a támogatások folyósítását kössék ahhoz a feltételhez, hogy a tagállam csatlakozzon az Európai Ügyészéghez. Ezzel lehetne megakadályozni a jogállam leépülését, valamint a propaganda gépezet működését, amellyel félrevezeti a magyar választókat és a korrupciós rendszert működteti. Az MSZP ezt a kezdeményezését az Európai Parlamentben is képviselni fogja.

Hadházy Ákos megköszönte az MSZP által gyűjtött aláírásokat. Kezdeményezése hátterét úgy írta le, ma már világosan látható, Orbán azért akart hatalomra kerülni 2010-ben, hogy ellophassa az uniós pénzeket. Azért kell folytatnia, hogy fenntarthassa a hatalmát, mert már annyi pénzt ellopott, hogy ha elveszítené, a börtönnel játszana. A független országgyűlési képviselő hangsúlyozta, nem az uniós támogatásokat akarják elvenni az országtól, hanem azt akarják elérni, ne jöhessenek bűnügyi kontroll nélküli, ellopható uniós pénzek.

Forrás: Hírklikk