A belga ügyészség feljelentette Szájert kábítószerrel való visszaélés miatt

HírKlikk 2020. december 1. 21:06 2020. dec. 1. 21:06

Eljárás indult a Fidesz volt EP képviselője ellen kábítószerrel való visszaélés, a járványügyi szabályok megszegése miatt.

A büntetőintézkedések akkor folytatódnak majd, ha a képviselő mentelmi jogát felfüggeszti az Európai Parlament – áll a Brüsszeli Ügyészség által az Euronewsnak küldött közleményben.

A belga lapok által szexpartinak nevezett bulin a Brüsszeli Ügyészség közleménye szerint, 20 ember ellen indult eljárás. A brüsszeli orgia helyszínéül szolgáló lakásba egy feljelentés miatt kiszállt a rendőrség. Mint arról már mi is beszámoltunk, nem sokkal később egy járókelő szólt a rendőröknek arról, hogy egy férfi elmenekült a helyszínről. A rendőrök elfogták a J. S. monogrammal azonosított, 1961-es születésű férfit, akinél nem voltak papírok. (Szájer József is 1961-ben született.) Valószínűleg a menekülés közben sérült meg. A hátizsákjában kábítószert találtak. Mivel nem voltak iratai, hazakísérték, ahol igazolta magát a diplomata útlevelével.

Szájer ezt közleményében elismerte, de szerinte nem az övé volt az Extasy, valaki beletette a táskájába. 

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye szerint, Szájer József helyes döntést hozott, amikor lemondott európai parlamenti képviselői tisztségéről. „Az egyedüli helyes döntést hozta meg. Döntését tudomásul vesszük, mint ahogy tudomásul vesszük azt is, hogy bocsánatot kért családjától, a politikai közösségétől és a választóktól."

(A fotó illusztráció, Extasy tablettákról készült)

Forrás: Euronews