A Budapest-modellt kell kiépíteni az egész országban

HírKlikk 2019. október 21. 12:04 2019. okt. 21. 12:04

Ahogy Budapesten máris elindultak a lakhatási és más, szolidáris intézkedések, ezt a modellt készül országosan is mind szervezeti, mind szövetségi szempontból sikerre vinni az MSZP és az ellenzék – erről beszélt hétfő reggel Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselője az ATV Start vendégeként.

„2022 szempontjából nézünk mindent, ezért a legfontosabb, hogy ennek a szervezetét teremtsük meg” – mondta Molnár. Kifejtette, „a „Budapest-modellt” úgy értjük, hogy időben keressük meg a legjobb jelölteket, a legjobb miniszterelnök-jelöltet. Nem Budapest szociológiai modelljének ráerőltetéséről van szó más területekre, hiszen ezek közt rengeteg kulturális, szociológiai és más különbség van.”

A pártigazgató hangsúlyozta, hogy az MSZP által kezdeményezett előválasztási modell, az emberek véleményének megkérdezése, jelentős siker volt, és a következő választások csapatait, és hamarosan az új miniszterelnök-jelöltet is így lesz érdemes majd kiválasztani. Ígérte, hogy pártja, az MSZP is rátermett jelölteket fog ajánlani minden pozícióra. „Például Budapest főpolgármester-helyettesének olyan személyt fogunk jelölni, aki a várospolitikához nagyon ért, és a nők egyenjogúságát, a női politikát is tudja képviselni sok minden más mellett.”

Utalva a Lackner-ügyre, Molnár Zsolt elmondta, hogy ha valakivel kapcsolatban kellemetlenség merül fel, akkor azt tartja helyesnek, ha az illető kilép a pártból, illetve nem léphet be a frakcióba, amíg az ügye nem tisztázódik, vissza kell adnia mandátumát, azaz a választókra bízni a döntést arról, hogy hogyan tovább.

Ezután Molnár, mint az MSZP képviselőcsoportjának tagja, vázolta, mit várnak az induló országgyűléstől. „Mindenek előtt nagyon kíváncsian várjuk, hogy lesz-e bármilyen valós önkritika a miniszterelnök részéről, hiszen nem csak Budapesten üzent az ország, hogy így nem mehetnek tovább a dolgok!”

A pártigazgató ezután kérdésre a DK-val való együttműködésről beszélt, kiemelve a volt miniszterelnök szerepét is a változásokban, és azt, hogy véget kell vetni a fideszes lejáratásának. „Tőlem személyesen mindig is nagyon idegen volt [a Gyurcsányozás], hiszen ne felejtsük el, hogy Magyarország volt miniszterelnökéről és egy koalíciós, szövetséges párt elnökéről beszélünk. A szövetségnek vigyáznia kell arra, hogy egymást segítő, építő mondatokat mondjunk, hiszen 2022-ben teljesen világos, hogy közös kormányzásra készülünk. Ez volt a fő üzenete az önkormányzati választásnak is, éppen ezért nekünk arra kell vigyázni, hogy egységek maradjunk!”

Forrás: Hírklikk