A diplomások körében 22 százalékot veszített a Fidesz

HírKlikk 2019. február 9. 08:22 2019. feb. 9. 08:22

45-ről 38 százalékra esett vissza a Fidesz támogatottsága a szavazókorú népesség körében, 3 hónap alatt- derült ki a héten a Medián legfrissebb felméréséből. A közvélemény-kutató cég ügyvezető igazgatója szerint a nagyobbik kormánypárt kemény magjából morzsolódhattak le, főleg azok, akik értelmezték az elmúlt időszak eseményeit.

Hann Endre az ATV esti műsorában elmondta, elég ritka az ekkora méretű visszaesés, ami a felmérésük szerint főként Budapesten érzékelhető és kimagaslóan magas az aránya a diplomások körében. Itt 22 százalékot veszített a Fidesz, ami szintén nagyon ritka dolog- hívta fel a figyelmet Hann. Hozzátette: kicsi a minta a diplomások esetében, ezért magasabb a hibahatár, de így is hatalmas a visszaesés.

A Medián vezetője szerint a számok azt jelzik, hogy az értelmiség körében éleződik igazán ki most a feszültség, a lezárulni látszó CEU-ügy és az egyre jobban kiéleződő MTA-ügyek miatt, valamint a rabszolgatörvénynek nevezett módosítás miatt morzsolódhattak le ennyien.

Hann ismertette, hogy nem is a fizikai dolgozók köréből veszített támogatókat a Fidesz, hanem a szellemi dolgozók közül, ami azt jelzi, hogy nem a közvetlen érintettség, hanem inkább a probléma átlátása, értelmezése lehetett a kiváltó oka a támogatók elvesztésének.

Forrás: Hírklikk