A DK törvénymódosítást kezdeményez az államfői juttatások kapcsán

HírKlikk 2024. május 25. 15:32 2024. máj. 25. 15:32

A Demokratikus Koalíció törvénymódosítást kezdeményez, amely kimondja, hogy annak a köztársasági elnöknek, aki idő előtt kényszerül távozni a Sándor-palotából, lemondás vagy megfosztás miatt, annak ne járjanak élete végéig juttatások – közölte az ellenzéki párt szombaton.

A DK az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte Dobrev Klárát, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetőjét, aki online sajtótájékoztatóján azzal indokolta az idő előtt távozni kényszerülő államfőket érintő kezdeményezésüket, hogy „ne legyen élethosszig tartó ötmilliós fizetés, szolgálati lakás, háromfős titkárság, ingyenes, kiemelt egészségügyi ellátás, autó, sofőrrel együtt, valamint évi több mint hetven millió forint, amit eljótékonykodhat".

Dobrev Klára jelezte: egyetlen kivétel az lenne, ha egy köztársasági elnök valóban súlyos egészségügyi okból mond le.

„Éppen elég pénzükbe kerülnek a magyar adófizetőknek azok a köztársasági elnökök, akik kitöltötték hivatali idejüket, nem szabad ezt megadni azoknak is, akik megbuktak; a Sándor-palota a legmagasabb közjogi méltóság munkahelye, nem pedig egy örök luxuséletbe vezető ugródeszka" -–olvasható a közleményben.

A törvényjavaslatot a Demokratikus Koalíció frakciója fogja benyújtani, és „minden parlamenti képviselettel rendelkező demokratikus ellenzéki pártot" arra kérnek, hogy támogassák a kezdeményezést – közölte Dobrev Klára.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom