A fenyegetések miatt kell Mészáros Lőrincnek saját biztonsági cég?

HírKlikk 2020. október 22. 06:15 2020. okt. 22. 06:15

Egy egykori nyomozó, Hampó Norbert lett a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group magánbiztonsági leányvállalata, a Talentis Protect Zrt. vezérigazgatója – olvasható a HVG-ben.

A lap szerint, a magyar magánbiztonsági piac nem túl nagy, a fontos szereplők közül mindenki ismer mindenkit, ezért is meglepő, hogy a piacon tevékenykedő forrásaink sem sokat tudtak róla, inkább csak epizódszereplőként írták le. A médiába azért így is bekerült: ő nyugtatta a közvéleményt a visontai környezetszennyezés idején, hogy a kiszivárgott anyag senkire nem veszélyes.

A biztonsági piacot ismerők úgy vélik, nem biztos, hogy Mészáros racionálisan döntött, amikor saját biztonsági céget alapított ahelyett, hogy egy meglévő profi vállalatra bízott volna munkát.

A HVG családot közelebbről ismerő forrásai szerint, leginkább azért akarnak Mészárosék saját biztonsági céget, mert féltik a testi épségüket. Úgy tudni, gyakran kapnak fenyegetéseket, de az természetesen kérdéses, hogy ezek mennyire komolyak.

De a Talentis Protect – amely információk alapján,magas fizetési ígéretekkel intenzív toborzásba kezdett – arra is alkalmas lehet, hogy a Mészárosék érdekeltségébe tartozó cégek védelmét ellássa és megakadályozza a belső visszaéléseket. Ami azért is fontos lehet, mert források szerint „ereszt a birodalom".

Forrás: HVG