A Fidesz magyarázatot vár Gyurcsány Ferenctől

HírKlikk 2020. január 22. 16:40 2020. jan. 22. 16:40

A Fidesz választ vár Gyurcsány Ferenc DK-elnöktől és pártjától arra a kérdésre, hogy „hová és milyen célból küldik ki külföldre a magyar emberek adatait" – közölte Zsigmond Barna Pál, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője, szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

 A fideszes politikus úgy fogalmazott: „kiderült, valami nagyon nem stimmel a Gyurcsány-párt adatkezelési gyakorlata körül".

Pontosan milyen külföldi szervereken tárolják a magyarok adatait, és kik kezelik ezeket az adatokat? „Igaz az, hogy a Gyurcsány és a Soros emberei által alapított külföldi céghez terelik az adatokat?" – tette fel kérdéseit Zsigmond Barna Pál, aki szerint ez esetben felmerül az is, hogy a magyar választások befolyásolására akarják azokat felhasználni.

A képviselő azt mondta: sokan gyanútlanul chatelnek Gyurcsány Ferenccel a Facebookon, idősek és kiskorú diákok is, nem tudva azt, hogy „Gyurcsányék a személyes adataikat automatikusan továbbítják, gyakorlatilag ellopják, és külföldi szerverekre, adatbázisokba továbbítják".

Forrás: MTI/Hírklikk