A Fidesz nekiment Karácsony Gergelynek, mert felülvizsgálná a hajózási szabályokat

HírKlikk 2019. június 1. 17:05 2019. jún. 1. 17:05

Az ellenzéki politikus pénteki sajtótájékoztatóján sürgette a Budapest térségi hajózási szabályok felülvizsgálatát, mondván, hogy az elmúlt években robbanásszerűen nőtt a hajóforgalom a fővárosi szakaszon, a szabályozás azonban változatlan maradt. Továbbá felszólította Tarlós István főpolgármestert, indítson azonnali vizsgálatot a BKK-hajók, illetve alvállalkozásban működtetett hajóik műszaki állapotára vonatkozóan.

Ízléstelen, hogy Karácsony aktuálpolitikai haszonszerzésre próbálja felhasználni a dunai hajószerencsétlenséget – reagált a Fidesz-frakció szombaton Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester-jelölt, zuglói polgármester nyilatkozatára.

A Fidesz-frakció reagálásában az áll, hogy Karácsony Gergely fél, és erre van is oka; pártja megszűnt, ő maga pedig nem csak a zuglói parkolási botrány főszereplője, de a kerületében folytatott rablógazdálkodás kivizsgálásától is joggal retteg. Mindezek azonban együtt sem mentik fel az alól, hogy ártatlan emberek halálát akarja szavazatszerzésre használni – fűzték hozzá. „Ha Karácsony Gergely pánikba esik, elveszíti józan ítélőképességét” – fogalmaztak a közleményben.

Forrás: Hírklikk