A fővárosi cégeknél szabadnapot kapnak azok, akik felvették az oltást

HírKlikk 2021. április 23. 11:49 2021. ápr. 23. 11:49

A fővárosi cégeknél szabadnapot kapnak azok, akik felvették az oltást – írta Karácsony Gergely főpolgármester pénteken, a Facebook-oldalán.

A főpolgármester tudatta, arra kérte a budapesti cégek vezetőit, hogy adjanak szabadnapot annak a munkavállalónak, aki felvette az oltást, ezzel is motiválva a fővárosi dolgozókat.     

Emlékeztetett: február óta plakátokkal buzdítják a budapestieket arra, regisztráljanak az oltásra. Mint írta, többször felajánlották a segítségüket a kormánynak, hiszen most az együttműködésnek van itt az ideje, és a legfontosabb, hogy minél hamarabb, minél többen megszerezzék a védettséget.     

„A veszélyeztetett emberek védettségét, akik fővárosi fenntartású intézményben dolgoznak vagy laknak, a következő napokban antitest-teszttel ellenőrizzük, hogy megbizonyosodjunk róla, valóban biztonságban vannak-e" – közölte Karácsony Gergely.     

A főváros elkötelezett abban, hogy mindenhol segítse a védekezést – fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve, továbbra is biztat mindenkit, hogy regisztráljon, vegye fel az oltást, mert „csak így kaphatjuk vissza régi életünket".

Forrás: MTI