„A járványkezelés kormányzati kommunikációja megbukott"

HírKlikk 2021. február 24. 13:15 2021. feb. 24. 13:15

A járványkezelés kormányzati kommunikációja megbukott – jelentette ki az MSZP országgyűlési képviselője, aki sürgette: a kormány – Ausztriához hasonlóan – mindenki számára biztosítson ingyenesen havonta öt darab, otthon elvégezhető koronavírus-gyorstesztet.

Bangóné Borbély Ildikó a pártja Facebook-oldalán közvetített, szerdai online sajtótájékoztatóján közölte: a minél több tesztelés és a hatékony kontakt-kutatás jelentheti az áthidaló megoldást, amíg nem éri el az ország a nyájimmunitást. Ezért van szükség az ingyenes gyorstesztek biztosítására.

Szerinte a koronavírus magyarországi megjelenése óta nyújtott teljesítmény alapján kijelenthető, hogy a járványkezelés kormányzati kommunikációja megbukott.

Az ellenzéki képviselő szóvá tette a vakcinákra történő regisztrációval és az oltási tervvel kapcsolatos problémákat, azt, hogy ellentmondó információk vannak az oltott egészségügyi dolgozók arányáról. Baj van a tájékoztatással, a regisztrációval. Mindkettő gyengíti az emberek bizalmát – összegzett.

Hozzátette: ezt mutatják a felmérések is, miszerint sokkal többen akarják magukat beoltatni, mint amennyien regisztráltak.

Bangóné Borbély Ildikó azt firtatta, miért nem veszik előre az oltási sorban a pedagógusokat, a bölcsődei alkalmazottakat, az iskolai nem pedagógus munkavállalókat, valamint a kereskedelemben dolgozókat.

Kitért arra, hogy a Fidesz kedden az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén leszavazta az ellenzék javaslatát az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény felfüggesztéséről, miközben sorra jönnek a hírek, hogy az egészségügyi dolgozók nem akarják aláírni az új szerződést.

Hozzátette: az MSZP szerint részletesen kidolgozott és egyértelmű szabályozásra van szükség, amelynek véleményezésére és elfogadására kellő időt kell biztosítani az érintetteknek.

Forrás: MTI