A Károli Gáspár Református Egyetem hallgatói is támogatják az SZFE-t

HírKlikk 2020. szeptember 15. 21:00 2020. szept. 15. 21:00

Mind világi, mind keresztény értékek alapján elutasítjuk az SZFE-vel történteket – olvasható a jelenlegi hallgatók és az öregdiákok közös szolidaritási nyilatkozatában.

„Alulírottak, a Károli Gáspár Református Egyetem egykori és jelenlegi polgárai támogatjuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit és oktatóit” – így kezdődik az a szolidaritási nyilatkozat, amelyet már több százan aláírtak, vette észre a szinház.online.

A jelenlegi hallgatók és az öregdiákok azt írják, az egyetem alapító okiratában szerepel, hogy az intézmény elkötelezett az erkölcsi és szellemi értékeket öntudatosan vállaló ifjúság nevelése mellett. „Ezért is fontos most felszólalnunk, hiszen az egyetemi autonómia védelme olyan erkölcsi feladat, mely keresztény-keresztyén és világi értékeket magunkénak vallókként is közös ügyünk. Aki egy ilyen konfliktusban nem foglal állást, az az erőszaktevők mellett teszi le a garast” – írták.

Hangsúlyozzák, hogy az egyetemi autonómia a felsőfokú oktatási intézmények működésének alapeszméje. 

Végül így zárják soraikat: „Tehát mind világi, mind keresztény értékek alapján elutasítjuk az SZFE-vel történteket. A jelenleg zajló folyamatok nem segítik a keresztény értékrend vagy az egyház úgynevezett kiengesztelődését a modern szabadságigénnyel. Tekintélyuralom és erőből átvitt átalakítás helyett valódi párbeszédre volna szükség az érintettekkel.”