MSZP: a kormány retteg a jogállamiság ellenőrzésétől

HírKlikk 2020. július 14. 07:13 2020. júl. 14. 07:13

Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese hétfőn az Országgyűlésben kijelentette: a kormány retteg a jogállamiság ellenőrzésétől, holott nem kellene, ha tényleg minden rendben van az országban.

Az MSZP politikusa úgy vélte, a Magyarországnak járó uniós forrásokat, támogatásokat valóban meg kell védeni, „leginkább önöktől". A kormányoldal ahhoz kér parlamenti megerősítést, hogy követeléseket támaszthassanak az uniós hitelprogram elfogadásához: csak akkor fogadják el, ha az EU leállítja a hetes cikkely szerinti eljárást és nincs jogállamisági kritériuma az uniós források felhasználásának – mondta. Hozzátette: ezzel azonban minden magyarnak ártanak, támogatásoktól eshet el az ország.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában kifejtette: a jogállamisági történetnek az unióban nem tudnak a végére járni, folyamatosan csak lebegtetik, és az ellenzék örül ennek. Sehol nincs leírva az uniós dokumentumokban, hogy ilyen feltételhez kössék azoknak az összegeknek a kifizetését, amelyekre az ország jogosult a szerződések szerint, az ellenzék mégis felháborodik, hogy ezt szóvá teszik a parlamentben – magyarázta.

Úgy látja, ezzel szemben az a felháborító, hogy az ellenzék már régóta a magyar érdekek ellen lép fel, de ebből a magyar választók többsége nem kér.

Forrás: MTI/Hírklikk