A Pornhub lekapcsolását követelik – eddig másfél millió aláírás gyűlt össze

HírKlikk 2020. július 11. 10:32 2020. júl. 11. 10:32

Több mint másfél millióan írták alá azt a petíciót, amelyben a világ legnagyobb és legnépszerűbb pornóoldala, a Pornhub lekapcsolását követelik. Az aktivisták szerint, a Pornhubra bárki feltölthet olyan videókat, amelyek nemi erőszakhoz, szexkereskedelemhez kötődnek, ezért az oldal leállítását követelik.

Az aláírók szerint, már többször bebizonyosodott, hogy az oldal lehetővé teszi a kiskorúak elleni nemi erőszakhoz, szexkereskedelemhez és más, nők és gyerekek kizsákmányolásához kötődő videók megosztását, ami ráadásul bevételi forrást is jelent. Ezért felszólítják a Pornhubot, hogy állítsák le az oldalt, a vezetők pedig vállalják a felelősséget.

A Traffickinghub kampányt Laila Mickelwait aktivista és az Exodus Cry emberkereskedelem ellen küzdő szervezet indította. Mostanáig a világ 192 országának aktivistái és több mint 300 szervezet támogatja a kezdeményezést – idézi a petíciót a nlc.hu.

Néhány hónapja egy 15 éves lányt a pornóvideói alapján találtak meg, egy évvel az eltűnése után. Az amerikai fiatal emberkereskedők áldozata lett, pornózásra kényszerítették. 58 videója került fel a Pornhubra.

A Pornhubot birtokló cég, a Mindgeek azt állítja, elkötelezettek amellett, hogy felszámolják a 18 év alattiakat szerepeltető és a nem konszenzusos tartalmakat, ám az aktivisták szerint, ez csak a látszat. Csupán egyetlen e-mail cím kell ahhoz, hogy valaki új videót töltsön fel bárkiről, és még az ellenőrzött státuszú pornószínészeknek sincs szükségük életkort igazoló irat feltöltésére.