A szülők mellé áll az MSZP

HírKlikk 2019. november 19. 12:31 2019. nov. 19. 12:31

A köznevelési törvény fenyegetéseiben lévő újabb terror ellen tiltakoznak a magyar családok. Az MSZP a leghatározottabban a családok és a társadalom mellé áll – nyilatkozott Hiller István, az MSZP oktatási szakpolitikusa hétfő este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A rabszolgatörvényhez mérhető újabb csapást mért a társadalomra a köznevelési törvény nyár közepi, övön aluli, botrányos módosítása, és ez messze nem csak a gyermekek ügye. „40.000 magyar kisfiúról és kislányról beszélünk évente, ennél fogva ez nem egy partikuláris téma. Értelemszerűen mind a 40.000-nek apukája, anyukája, testvére vagy több testvére, tehát közvetlenül 100.000-nél is több magyar gyereket, felnőttet érint ez az egész rendelkezés” – emlékeztetett Hiller.

Azt is felidézte, milyen abszurd módon akarná bevezetni a gyermekek iskolaérettségének teljesen személytelen elbírálását a kormány. „A szülőnek a magasságos Oktatási Hivatal honlapjára föl kell töltenie a kérvényt, az orvosi igazolást, a pszichológusi javaslatot, és még egyéb dokumentumokat, és akkor egy bizottság, úgy, hogy a gyermeket egyáltalán nem is látja, eldönti, hogy érett-e, és ezután a szülő már csak közigazgatási pert kezdeményezhet a gyermek érdekében.”

Hiller István elmondta, mindezt már a következő tanévre be akarnák vezetni, amiből következően úgy kéne a szülőknek a papírokat összeszedni januárig, hogy maga a rendelet is csak decemberben fog megszületni, így ez az egész végtelenül megalázó a magyar családokra nézve. „Gondoljunk el egy óvodást, egy 6 éves kislányt Nagykanizsán, egy 6 éves kisfiút Mátészalkán különböző adottságokkal, különböző tehetséggel, és akkor majd egy 20 fős bizottság eldönti, hogy érettek-e az iskolára vagy sem. (…) Látható, hogy a gyermek mindenek felett álló érdekével szemben az abszolút hatalom elve az, amit preferálnak!” – mutatott rá a köznevelési törvénymódosítás hátterének embertelenségére a szocialista politikus.

Hiller szerint a gyakorlatban is kivitelezhetetlen lenne a módosító végrehajtása. „A magasságos hivatal nyilván az óvodai nevelésben jártasnak mondott 20-30 embert kér fel erre. (…) 40.000 gyermek fejenként 3-4 dokumentuma, durván 120-160 ezer dokumentum. Ez majd ott mind beömlik, és akkor eldöntik, hogy ki menjen tovább, elfogadják, vagy éppenséggel a szakszolgálat vizsgálja, vagy aztán a bíróságoknak adunk utat! Nyilvánvalóan az egész úgy ostobaság, ahogy van! Innen is, ahogy a Parlamentben is kértük, és ahogy a Magyar Óvópedagógiai Társaság elnöke is elmondta: szakmailag is és emberileg is elfogadhatatlan, vonják vissza ezt, hiszen ez egy ostoba rendelet!”

Forrás: Hírklikk