Akár Magyarországon is kerülhetne börtönbe kormányfő vagy miniszter!

HírKlikk 2020. november 21. 16:55 2020. nov. 21. 16:55

A Magyar Hang interjút készített Márki Zay Péterrel, aki úgy látja, hogy Orbán Viktor vagyonosodását mindenképpen vizsgálni kell, ha az ellenzék győzni tud 2022-ben! A kormányfői posztra is esélyes politikus az elszámoltatás kapcsán Románia példájára hivatkozik, ahol a politikai vezetők közül nagyon sokan kerültek rács mögé. Miután nálunk a statisztikák szerint, jelentősebb a korrupció, ezért nem kizárt, hogy akár Magyarországon is kerülhetne börtönbe kormányfő vagy miniszter!

Márki Zay Péter úgy véli, egyébként szakértői kormányra lenne szükség a következő országgyűlési választások után, a legfőbb ügyészt pedig még kétharmados többség hiányában is el kell mozdítani a posztjáról. Hogy miként, azt az ellenzéknek közösen kell megoldani. 

A politikus továbbra sem adta fel ambícióját, hogy elinduljon az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson és továbbra is egy közös ellenzéki listát sürget. Márki Zay úgy látja, hogy Orbánnal szemben, egy erős, határozott vezetőre van szükség, mint amilyet a miniszterelnök is képvisel. Azt pedig kifejezetten üdvözlendőnek tartja, hogy Pálinkás József is bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek, így máris van két induló, aki a jobboldali, konzervatív világhoz kötődik.  

A közös lista híveként a hódmezővásárhelyi polgármester nem tart a teljes ellenzék „összegyurcsányozódásától”. Egy ilyen helyzet nem rettentené el azokat a Fideszből kiábrándult vagy jobboldali beállítottságú szavazókat, akik nélkül az ellenzéknek nem igazán lenne esélye. Márki Zay ezen kívül beszél még Polt Péter leváltásának esélyeiről is a heti Magyar Hang hasábjain.